ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Όχι στο τέρας της ασφάλτου» - Μεγάλη διαμαρτυρία από τα παιδιά που ζητούν το δικαίωμα στον καθαρό αέρα - ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Όχι στο τέρας της ασφάλτου» - Μεγάλη διαμαρτυρία από τα παιδιά που ζητούν το δικαίωμα στον καθαρό αέρα - ΒΙΝΤΕΟ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αποχή από τα μαθήματα της πρώτης περιόδου πραγματοποιούν σήμερα (12/11) από τις 7:45- 8:25 το πρωί τα παιδιά 11 σχολείων που επηρεάζονται από την απόφαση της Κυβέρνησης για μετακίνηση ασφαλτικού εργοστασίου στο Μιτσερό.

Τα παιδιά ζητούν να έχουν το δικαίωμα στον καθαρό αέρα και να μη μεταφερθεί το εργοστάσιο στην περιοχή τους. Με υψωμένα τα πανό, φωνάζουν συνθήματα: "Όχι στο τέρας του ασφαλτικού", "Δεν είμαστε παιδιά 2ης κατηγορίας", "Έχουμε δικαίωμα στον καθαρό αέρα".

Στα παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες θα παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από τις διαμαρτυρίες στο Δημοτικό Σχολείο Αρεδιού, Δημοτικό Σχολείο Κλήρου καθώς και Νηπιαγωγείο Κλήρου. 

Το παρόν τους στις διαμαρτυρίες έδωσαν και οι κοινοτάρχες των χωριών, οι γονείς αλλά και ηλικιωμένοι στηρίζοντας το δικαίωμα των παιδιών και εγγονιών τους. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του ThemaOnline από τη διαμαρτυρία:

Δείτε εδώ το βίντεο 

 Δείτε το βίντεο

Βίντεο από διαδήλωση και στην κοινότητα Κλήρου: 

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδέσμων Γονέων Μιτσερού, Αγροκηπιάς, Μενίκου, Ορούντας, Αγίου Ιωάννη, Αρεδιού, Αγίου Επιφανίου, Καλού Χωριού Ορεινής, Κλήρου, Μαλούντας και Αγίας Μαρίνας.

«Το ασφαλτικό δεν έχει θέση στην ήδη επιβαρυμένη με 100 οχληρές δραστηριότητες περιοχή μας. Τα παιδιά μας έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να ζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να υποβαθμίσει περαιτέρω την ποιότητα ζωής των παιδιών μας, που ήδη αναπνέουν τη σκόνη από τα 6 λατομεία, καθώς και τις ανυπόφορες οσμές από τις κτηνοτροφικές μονάδες και τα λύματα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top