ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ποιους αφορούν οι εξαιρέσεις για τον ψηφιακό έλεγχο που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα – Δείτε τα χρώματα εγκυρότητας του πιστοποιητικού

Ποιους αφορούν οι εξαιρέσεις για τον ψηφιακό έλεγχο που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα – Δείτε τα χρώματα εγκυρότητας του πιστοποιητικού

Υποχρεωτικός γίνεται από τη Δευτέρα ο Ηλεκτρονικός έλεγχος των safepass σε επιχειρήσεις πέραν των 10 προσώπων.

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, μίλησε στο OMEGA, στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» τονίζοντας πως εδώ και δύο εβδομάδες γίνεται προσαρμογή και εξοικείωση των πολιτών αλλά και των υπεύθυνων υποστατικών για τον έλεγχο των safepass που κάνει την πρεμιέρα του την ερχόμενη Δευτέρα.  

«Οι πολίτες πρέπει να μπουν στην πύλη EUDCC για να εκδώσουν το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό είτε σε έντυπη μορφή να έχουν τον κωδικό QR που θα παρουσιάζουν στα υποστατικά», ανέφερε ο κύριος Αθανασίου.  

Όσο αφορά τις εξαιρέσεις για το ψηφιακό έλεγχο του safepass  αυτές αφορούν τα άτομα 65 ετών και άνω, τα άτομα ηλικίας 18 ετών και κάτω, τους Τουρκοκύπριους, τους τουρίστες μη μόνιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία που έχουν εμβολιαστεί σε άλλες χώρες εκτός ΕΕ και τους Κύπριους που εμβολιάστηκαν σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ, όπως επισήμανε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας.

«Αυτές οι κατηγορίες πρέπει να προσκομίζουν την κάρτα του εμβολιασμού τους ή το πιστοποιητικό ανάρρωσης τους ή το εργαστηριακό αποτέλεσμα PCR ή rapid test σε γραπτό μήνυμα ή έντυπη μορφή», είπε ο κύριος Αθανασίου.

Χρώματα για εγκυρότητα και αναγνώριση του ψηφιακού πιστοποιητικού

«Το πράσινο σημαίνει ότι το πιστοποιητικό είναι έγκυρο, το μπλε σημαίνει ότι ο κάτοχος έχει υποβληθεί σε PCR με αρνητικό αποτέλεσμα, κίτρινο ή πορτοκαλί είναι για το αρνητικό αποτέλεσμα σε rapid test και το κόκκινο σημαίνει μη έγκυρο πιστοποιητικό»

Ο έλεγχος αφορά έξυπνα κινητά και όσοι δεν έχουν έξυπνα τηλέφωνα, αν δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις η οδηγία που μπορούμε να δώσουμε είναι να αποταθούν σε κάποιο δικό τους πρόσωπο ώστε να τους εκδώσει το ψηφιακό πιστοποιητικό για να αποκτήσουν τον κωδικό QR και να το εκτυπώσουν στη συνέχεια.

Καταληκτικά ο κύριος Αθανασίου έκανε λόγο για όσους υποβάλλονται σε rapid test τονίζοντας πως πρέπει κάθε 72 ώρες να εισέρχονται σε αυτή την πύλη και να εκδίδουν ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για να έχουν τον κωδικό QR.

 Δείτε το βίντεο: 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top