ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεντάγωνο θα σχηματίσει μια νέα ομάδα που θα διεξάγει έρευνες για UFO

Το Πεντάγωνο θα σχηματίσει μια νέα ομάδα που θα διεξάγει έρευνες για UFO

Το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα δημιουργήσει μια νέα ομάδα η οποία θα ερευνά αναφορές για παρουσία άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ, UFO) σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο.

Ο σχηματισμός της ομάδας λαμβάνει χώρα αφού η κυβέρνηση έδωσε τον Ιούνιο στη δημοσιότητα μια έκθεση, στην οποία περιλαμβάνονταν 144 παρατηρήσεις και αναφερόταν πως υπάρχει έλλειψη επαρκών δεδομένων για να προσδιοριστεί η φύση μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων.

Τη νέα ομάδα με την ονομασία Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (Ομάδα Συγχρονισμού Ταυτοποίησης και Διαχείρισης Ιπτάμενων Αντικειμένων) θα επιβλέπουν ο Υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, ο διευθυντής του Μεικτού Επιτελείου και αξιωματούχοι του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών.

Η Υφυπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς ανέφερε σε χωριστή δήλωσή της πως η παρουσία άγνωστης ταυτότητας εναέριων φαινομένων (UAP) σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο δημιουργεί εν δυνάμει κίνδυνο για την ασφάλεια πληρωμάτων αεροσκαφών και εν δυνάμει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. Η νέα ομάδα, η οποία θα διαδεχθεί τη Δύναμη Κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού για Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα, θα εργάζεται για να ανιχνεύει, να αναγνωρίζει και να ταυτοποιεί αντικείμενα, καθώς και για να αξιολογεί και να μετριάζει οποιεσδήποτε απειλές συνδέονται με αυτά, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Επί δεκαετίες οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις απορρίπτουν, απομυθοποιούν και αμφισβητούν παρατηρήσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων και "ιπτάμενων δίσκων", οι οποίες χρονολογούνται από τα χρόνια του 1940.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top