Νέα ηλεκτρονική απάτη - Έτσι ξεγελούν τους πολίτες μέσω μηνυμάτων  

Νέα ηλεκτρονική απάτη - Έτσι ξεγελούν τους πολίτες μέσω μηνυμάτων   

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει το κοινό ότι, συνεχίζεται η αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Οι αποστολείς ισχυρίζονται ότι προέρχονται από Τράπεζες ή εταιρείες μεταφορών και καλούν το κοινό να ακολουθήσει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για επίλυση δήθεν προβλήματος που προέκυψε.

Συγκεκριμένα, για τα μηνύματα που αφορούν τράπεζες, το ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρει ότι παρατηρήθηκε δήθεν ασυνήθιστη δραστηριότητα στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί ο παραλήπτης και τον καλούν να επιλέξει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για επιβεβαίωση στοιχείων. Επίσης, προειδοποιούν τον χρήστη του λογαριασμού ότι εάν δεν το πράξει, θα αναγκαστούν δήθεν να αναστείλουν την λειτουργία του τραπεζικού του λογαριασμού.

Η δεύτερη περίπτωση, αφορά μήνυμα από δήθεν εταιρεία μεταφοράς πακέτων και φακέλων, όπου ο δήθεν αποστολέας ενημερώνει τους αποδέκτες των μηνυμάτων ότι πρόκειται να παραλάβουν πακέτο και καλούν το κοινό να επιλέξει τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για τακτοποίηση της παράδοσης του πακέτου.

Και οι δύο πιο πάνω περιπτώσεις αφορούν μηνύματα που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τους πολίτες. Ως εκ τούτου, καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν παραλαμβάνει τέτοιου είδους μηνύματα και να ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑ σε αυτά.

Υπενθυμίζεται επίσης το κοινό, ότι δεν πρέπει να δίνει τα προσωπικά του στοιχεία, τους κωδικούς του και πρόσβαση στους λογαριασμούς του σε τρίτα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ραγδαίες εξελίξεις με την απόπειρα φόνου στη Λάρνακα - Είχε διευθετήσει συνάντηση με το θύμα ο 30χρονος καταζητούμενος

Ραγδαίες εξελίξεις με την απόπειρα φόνου στη Λάρνακα - Είχε διευθετήσει συνάντηση με το θύμα ο 30χρονος καταζητούμενος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας νοσηλεύεται άνδρας, ο οποίος εντοπίστηκε χθες βαριά τραυματισμένος σε δρόμο της πόλης. Οι Αρχές έλαβαν πληροφορία γύρω στις 5:04 το απόγευμα για τραυματισμένο πρόσωπο, στο οποίο πολίτες που τον εντόπισαν παρείχαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι την άφιξη της αστυνομίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE