ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αποχαιρετιστήρια τελετή στο Αεροδρόμιο ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο

Με αποχαιρετιστήρια τελετή στο Αεροδρόμιο ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο

Με αποχαιρετιστήρια τελετή στο Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας γύρω στις 9 το πρωί, ολοκληρώνεται η επίσημη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως «σημαντικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας που προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να παρευρεθεί στην τελετή γύρω στις 9.10πμ ενώ ο Πάπας και η αντιπροσωπεία του θα αναχωρήσουν 20 λεπτά αργότερα.

Χθες ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο ΓΣΠ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ζεστασιά και τη στοργή που του δόθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του.

Είχε συναντηθεί επίσης με προκαθήμενο της κυπριακής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄ στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Κύπρου καθώς και με την Ιερά Σύνοδο στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό. Το απόγευμα ο Πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο με μια Οικουμενική Προσευχή με μετανάστες στην καθολική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία.

Μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο αναχωρεί και η μεγάλη αντιπροσωπεία του μαζί με 77 δημοσιογράφους όπου ο επόμενος σταθμός της αποστολής του είναι η Ελλάδα.

Στην Αθήνα θα έχει συναντήσεις σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον Πρωθυπουργό καθώς και με τις Αρχές, την Κοινωνία των Πολιτών και το Διπλωματικό Σώμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Ποντίφικας θα απευθύνει ομιλία.

Θα πραγματοποιήσει επίσης εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’, στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Ελλάδος ενώ θα συναντηθεί με επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

Αύριο θα μεταβεί στην Μυτιλήνη για να επισκεφθεί τους πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης». Ο Ποντίφικας θα απευθύνει ομιλία και θα τελέσει την προσευχή Angelus.

Ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Ελλάδα με συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής καθώς και συνάντηση με νέους στο Σχολείο Αγίου Διονυσίου των Αδελφών Ουρσουλινών στο Μαρούσι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top