ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε καταφύγιο 18χρονη θύμα εμπορίας προσώπων - Δίωξη τριών ατόμων

Σε καταφύγιο 18χρονη θύμα εμπορίας προσώπων - Δίωξη τριών ατόμων

Παραπέμφθηκαν σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, τρία πρόσωπα, οι οποίοι ανήκαν σε κύκλωμα εμπορίας προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Παραπονούμενη στην υπόθεση είναι 18χρονη, η οποία αφού έτυχε χειρισμού από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, εντοπίσθηκαν ενδείξεις θυματοποίησης της, βάσει των οποίων αναγνωρίστηκε ως θύμα εμπορίας προσώπων.

Λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων, μόλις περιήλθε στην αντίληψη της Αστυνομίας η υπόθεση και για σκοπούς ασφάλειας και προστασίας του θύματος, το θύμα μεταφέρθηκε σε κυβερνητικό καταφύγιο, κατόπιν συνεργασίας και συνδιαχείρισης της περίπτωσης, με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται για τα αδικήματα της Συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της Εμπορίας προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, του Βιασμού και των Απειλών.

Σημειώνεται ότι ένας εκ των τριών κατηγορουμένων διώκεται και για το αδίκημα της χρήσης από θύμα εμπορίας προσώπων υπηρεσιών σεξουαλικής φύσεως ως πελάτης, αδίκημα το οποίο εισήχθηκε στην νομοθεσία (Ν.60(1)/2014), μετά την τελευταία τροποποίηση το 2019.

Η εισαγγελία ζήτησε όπως οι κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αλλά το Δικαστήριο διέταξε όπως αφεθούν ελεύθεροι με όρους.

Την υπόθεση διερεύνησε ανακριτική ομάδα από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και του ΤΑΕ Λευκωσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισοδιακή σύλληψη: Τον τσάκωσαν με πλαστή ταυτότητα, μαχαίρι και διαρρηκτικά εργαλεία - Επιτέθηκε σε αστυνομικό

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top