ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε καταφύγιο 18χρονη θύμα εμπορίας προσώπων - Δίωξη τριών ατόμων

Σε καταφύγιο 18χρονη θύμα εμπορίας προσώπων - Δίωξη τριών ατόμων

Παραπέμφθηκαν σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, τρία πρόσωπα, οι οποίοι ανήκαν σε κύκλωμα εμπορίας προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Παραπονούμενη στην υπόθεση είναι 18χρονη, η οποία αφού έτυχε χειρισμού από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, εντοπίσθηκαν ενδείξεις θυματοποίησης της, βάσει των οποίων αναγνωρίστηκε ως θύμα εμπορίας προσώπων.

Λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων, μόλις περιήλθε στην αντίληψη της Αστυνομίας η υπόθεση και για σκοπούς ασφάλειας και προστασίας του θύματος, το θύμα μεταφέρθηκε σε κυβερνητικό καταφύγιο, κατόπιν συνεργασίας και συνδιαχείρισης της περίπτωσης, με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται για τα αδικήματα της Συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της Εμπορίας προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, του Βιασμού και των Απειλών.

Σημειώνεται ότι ένας εκ των τριών κατηγορουμένων διώκεται και για το αδίκημα της χρήσης από θύμα εμπορίας προσώπων υπηρεσιών σεξουαλικής φύσεως ως πελάτης, αδίκημα το οποίο εισήχθηκε στην νομοθεσία (Ν.60(1)/2014), μετά την τελευταία τροποποίηση το 2019.

Η εισαγγελία ζήτησε όπως οι κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αλλά το Δικαστήριο διέταξε όπως αφεθούν ελεύθεροι με όρους.

Την υπόθεση διερεύνησε ανακριτική ομάδα από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και του ΤΑΕ Λευκωσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top