ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακιντζί: Καλεί τα κόμματα που πιστεύουν στη λύση να ενωθούν - Βαραίνει η οικονομική κρίση στα κατεχόμενα

Ακιντζί: Καλεί τα κόμματα που πιστεύουν στη λύση να ενωθούν - Βαραίνει η οικονομική κρίση στα κατεχόμενα

Για την κοινότητά μας, η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο δεν περιορίζεται μόνο στην απαλλαγή από την αβεβαιότητα και την συμπερίληψη στο διεθνές δίκαιο, σημαίνει επίσης να έχουμε μια σταθερή οικονομική δομή και ένα σταθερό νόμισμα, αναφέρει ο Μουσταφά Ακιντζί.

Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ, την πρώτη για την οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα, ο τέως ηγέτης των Τ/κ πρόσθεσε ότι αυτές τις μέρες θα πρέπει να γίνει καλύτερα κατανοητό το τί σημαίνει να απομακρυνθεί κανείς από αυτόν τον στόχο, της ομοσπονδιακής λύσης, και να προχωρήσει προς το να γίνει επαρχία.

Με τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι κυβερνώντες στην Τουρκία επηρεαζόμενοι από ιδεολογικές προσεγγίσεις που δεν συνάδουν με την οικονομική λογική, συνέχισε, η ΤΛ έχει υποτιμηθεί σε εξαιρετικό βαθμό.

Το κόστος αυτού, το βιώνουν ακόμη περισσότερο από αυτούς που ζούνε στην Τουρκία, οι Τ/κ, οι οποίοι ζουν μια ζωή εξαρτημένη από το συνάλλαγμα, πρόσθεσε. «Ο λαός μας, ο οποίος έχει ωθηθεί σε όλο και μεγαλύτερη ακρίβεια και φτώχεια, λόγω των αποφάσεων άλλων, δεν πρέπει να συναινέσει σε αυτή τη μοίρα που χάραξαν γι’ αυτούς».

Ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι τα κόμματα, τα συνδικάτα και οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που πιστεύουν στην αναγκαιότητα της λύσης θα πρέπει να μπορούν να συνενωθούν με νέο πνεύμα και να διατηρήσουν την αποφασιστικότητά τους για λύση «έξω από μη ρεαλιστικές ατζέντες»

Οι συνέπειες του νέου ρεκόρ πτώσης της ΤΛ έναντι των ξένων νομισμάτων, συνεχίζονται. Η ένωση ιδιοκτητών εστιατορίων διαμαρτύρεται για την «νομοθεσία» που προωθεί η «κυβέρνηση» για αύξηση του ΓΠΑ και ζητεί να εγκαταλειφθεί αυτή η πρόταση και να γίνουν κινήσεις να μειωθεί το κόστος των προϊόντων.

Ενδεικτικά η ένωση δημοσιοποίησε κατάλογο προϊόντων με τις τιμές των τελευταίων τριών ετών. Το κοτόπουλο από 10 ΤΛ που ήταν πριν τρία χρόνια τώρα έφτασε τις 24 ΤΛ, το αλεύρι από 3 ΤΛ το κιλό το 2019 έγινε 9,20 ΤΛ το 2022 και το ηλιέλαιο από 5.83 ΤΛ έγινε 27,22 ΤΛ.

Παράπονα και από την ένωση τ/κ οδηγών μαζικών συγκοινωνιών, οι οποίοι ζητούν αύξηση των εισιτηρίων λόγω των αυξήσεων στα καύσιμα. Για το θέμα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την «κυβέρνηση» και όσο θα γίνονται οι συζητήσεις δεν έχουν πρόθεση να προβούν σε απεργιακά μέτρα.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top