ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα πτέρυγα για post-covid ασθενείς στο Eden Resort - Εγκαίνια στην παρουσία Χατζηπαντέλα και Γιαννάκη

Νέα πτέρυγα για post-covid ασθενείς στο Eden Resort - Εγκαίνια στην παρουσία Χατζηπαντέλα και Γιαννάκη

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποσυμφόρηση των κρατικών νοσηλευτηρίων αλλά και για την καλύτερη ποιότητα ζωής των ατόμων/ασθενών, που νόσησαν με Covid-19 και χρήζουν αποκατάστασης, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τη λειτουργία της νέας πτέρυγας του Κέντρου Αποκατάστασης Eden Resort.

Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας για φιλοξενία ασθενών (post COVID) για αποκατάσταση κυρίως μετά από νόσηση με κορωνοϊό, θα πραγματοποιηθούν στο Eden Resort στην Τερσεφάνου της επαρχίας Λάρνακας, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 στις 10:00 το πρωί, στη παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου κας Χριστίνας Γιαννάκη.

Τονίζεται ότι η Κύπρος είναι η δεύτερη χώρα στην Ε.Ε μετά την Γερμανία, όπου οι κρατικές υπηρεσίες υγείας αναλαμβάνουν την πτυχή της αποκατάστασης, ασθενών που νόσησαν με COVID-19.

Οι ασθενείς (post COVID) που νόσησαν και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό, χρήζουν αποκατάστασης και όχι περαιτέρω νοσηλείας σε νοσηλευτήριο, καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίζουν κατάλοιπα της νόσου όσον αφορά το μυοσκελετικό και αναπνευστικό τους σύστημα, από την παρατεταμένη νοσηλεία τους στο νοσηλευτήριο. Το κέντρο αποκατάστασης θα στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων, όπως φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπεύτρια, κλινικό ψυχολόγο και κλινική διατροφολόγο. Η λειτουργία της νέα πτέρυγας αποκατάστασης θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση του χρόνου παραμονής των ασθενών στα νοσηλευτήρια, με αποτέλεσμα να μπορούν να εξυπηρετηθούν νέα περιστατικά ασθενών.

Η συμφωνία με το κέντρο αποκατάστασης Eden Resort προέκυψε μετά από ανοικτό διαγωνισμό δημοσίων συμβάσεων του Υπ. Υγείας., ενώ η συγκεκριμένη μονάδα παρέχει υπηρεσίες σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της σχετικής σύμβασης και εφαρμόζει τεχνικούς κανόνες και διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα που εναρμονίζονται με τις σύγχρονες μεθόδους παροχής υπηρεσιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεσπά ο Τσίγκης: «Πέρασε τα όρια η κατάσταση του Προεδρικού - Νομίζουν ότι είναι υπεράνω επειδή εκλέγηκε ο Χριστοδουλίδης»

Τα πάνω κάτω έφερε ο Φειδίας στα κόμματα - Σήμερα συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο του ΑΚΕΛ

Του απαγόρευσαν να οδηγεί – 41χρονος έπιασε τιμόνι μεθυσμένος και προκαλούσε τροχαία στο Παραλίμνι

E-shops: Καταγγελίες για λάθος προϊόντα και «δυσεύρετες» εταιρείες - Τι πρέπει να ξέρεις για να λειτουργήσεις δικό σου

Επίδομα Τέκνου: Πόσα στοίχισε στο Κράτος και πόσες οικογένειες ήταν δικαιούχοι

Βίντεο που σοκάρουν από την πυρκαγιά στη Λεμόνα - Η φωτιά μαινόταν πολύ κοντά σε σπίτιαLIVE: Βελτιώθηκε η κατάσταση με τις πυρκαγιές - Διαχειρίσιμη η φωτιά και στα δύο μέτωπα

LIVE: Βελτιώθηκε η κατάσταση με τις πυρκαγιές - Διαχειρίσιμη η φωτιά και στα δύο μέτωπα

Η κατάσταση με τις πυρκαγιές στην επαρχία Πάφου είναι διαχειρίσιμη και στα δύο μέτωπα, σύμφωνα με την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, ωστόσο οι δυνάμεις θα παραμείνουν επιτόπου σε επιφυλακή, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Δείτε όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top