ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σύμβουλος δικαιοσύνης» στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα - Αντιδράσεις για τον διορισμό

«Σύμβουλος δικαιοσύνης» στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα - Αντιδράσεις για τον διορισμό

«Σύμβουλος δικαιοσύνης» διορίστηκε στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και το άτομο αυτό θα ασχολείται με θέματα όπως η συνδρομή στην απόδοση δικαιοσύνης και η έκδοση υπόπτων.

Την είδηση επιβεβαιώνουν στις ιστοσελίδες τους η εφημερίδα Οζγκιούρ και η Γενί Ντουζέν με τη δεύτερη να σημειώνει ότι στην «πρεσβεία» υπάρχουν ήδη «σύμβουλοι» για θέματα παιδείας, εσωτερικών και οικονομίας.

Η διαδικτυακή Οζγκιούρ γράφει ότι αυτό συμβαίνει ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για δημιουργία «υπουργείου δικαιοσύνης», ιδέα που ρίχτηκε στο τραπέζι στο πλαίσιο των προσπαθειών της Τουρκίας να καταλάβει και τη δικαιοσύνη στα κατεχόμενα .

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη στα κατεχόμενα ενοχλεί το ΑΚΡ», φαίνεται ξεκάθαρα και από ορισμένες δηλώσεις στις οποίες προβαίνει για τη δικαιοσύνη μας ειδικά ο Πρόεδρος της Τουρκίας Έρντογαν σε διάφορα χρονικά διαστήματα. Εν μέσω αυτών των φημών, δημιούργησε ερωτηματικά στο μυαλό μια εξέλιξη που συνέβη τις προάλλες.»

Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι η υποψήφια «βουλευτής» του ΡΤΚ και μέλος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ένωσης δικηγορικών συλλόγων, Ασλί Μουράτ δήλωσε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η «ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» είναι απολύτως αναγκαία για να διασφαλιστούν όχι μόνο τα «δικαστήρια», αλλά και η πολιτική και η «δημοκρατία».

Επισημαίνοντας το «άρθρο 136» του «συντάγματος», η κ. Μουράτ υπενθύμισε ότι σε αυτό αναφέρεται πως όταν λαμβάνουν τις «ανεξάρτητες και σε αρμονία με το δίκαιο» αποφάσεις τους οι δικαστές, δεν μπορεί να τους δοθεί οδηγία από κανέναν, δεν μπορεί να τους σταλεί εγκύκλιος και δεν μπορεί να προβεί κανείς σε εισήγηση και παρότρυνση προς αυτούς.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top