ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ THEMAONLINE safe pass με ταυτοποίηση: Ξεκαθαρίζει η Επίτροπος - Ο πολίτης οφείλει να δείξει την ταυτότητα όταν του ζητηθεί

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ THEMAONLINE safe pass με ταυτοποίηση: Ξεκαθαρίζει η Επίτροπος - Ο πολίτης οφείλει να δείξει την ταυτότητα όταν του ζητηθεί

Επιβεβαίωση THEMAONLINE για την απόφαση επίδειξης ταυτοτητας μαζί με safe pass απο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ανάμεσα σε διάφορες αποφάσεις ανακοίνωσε ότι από τις 6 Ιανουαρίου 2022, την υποχρεωτική επίδειξη αποδεικτικού ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης) κατά τη διάρκεια ελέγχου του Safepass στους χώρους όπου απαιτείται, με τους υπεύθυνους των υποστατικών/επιχειρήσεων να προχωρούν στην ταυτοποίηση των στοιχείων.

Το THEMAONLINE επικοινώνησε με την Επιτρόπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, η οποία επιβεβαίωσε ότι η λήψη της απόφασης του Υπουργικού έγινε σε συνεννόηση με το Γραφειο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ότι η επίδειξη ταυτότητας μαζί με το Safepass καλύπτεται απο το νόμο και δεν παραβιάζει κάνενα προσωπικό δεδόμένο.

Συγκεκριμένα εξήγησε πως απο την στιγμή που ειναι μόνο επίδειξη και δεν γίνεται επεξεργασία των δεδομένων ( πχ φωτοτυπια ταυτότητας κτλ) τότε δεν τίθεται θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομών. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως το να βλέπει κάποιος την ταυτότητα για να ταυτοποιήσει ότι το πρόσωπο που αναφέρεται στο safes pass είναι το ίδιο με το πρόσωπο που εμφανίζεται δεν αποτελεί παραβίαση, αλλά ουσιαστικά απλή ταυτοποίηση. 

Η Επίτροπος τόνισε πως όταν ζητηθεί η επίδειξη ταυτότητας με safepass ο πολίτης οφείλει να το πράξει αλλιώς θα απαγορεύεται η είσοδος του στο υποστατικό, το οποίο καλύπτεται με μέτρα απο το Διάταγμα του Υπ.Υγείας.

Οπως ανέφερε η κ.Λοϊζιδου επίδειξη ταυτοτητας γίνεται για να είναι σίγουρος ο υπεύθυνος κάθε υποστατικού ότι ο δικαιούχος κάτοχος safes pass είναι και ο κάτοχος της ταυτότητας, καθώς παρουσιάστηκαν αρκετά περιστατικά πλαστών εγγραφών. Σημείωσε ότι κάθε μέτρο κρίνεται με τα δεδομένα της στιγμής και περίπτωσης. 

Εξουσιοδοτημένα πρόσωπα για επίδειξη ταυτότητας και safe pass έχουν όριστεί απο τη νομοθεσια και είναι είτε Αστυνομία , είτε λειτουργει του Υπ.Εργασίας που προσλήφθηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό οπως προκύπτει απο το Διατάγμα και επίσης Υπεύθυνοι ή Διευθυντές Υποστατικών οπως ορίζει η ανάλογη νομοθεσια Περι Λειτουργίας Υποστατικών.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top