ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αν έχει κότσια ο Αρχιεπίσκοπος να λάβει μέτρα για Συνοδικούς που προπαγανδίζουν εναντίον των εμβολίων» - Απάντηση στο τελεσίγραφο για ανεμβολίαστους ιερείς  

«Αν έχει κότσια ο Αρχιεπίσκοπος να λάβει μέτρα για Συνοδικούς που προπαγανδίζουν εναντίον των εμβολίων» - Απάντηση στο τελεσίγραφο για ανεμβολίαστους ιερείς  

Τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου σχολιάζει ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριάκου στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» όσο αφορά τις αποφάσεις για επιβολή «ποινής» σε ιερείς και κληρικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ο Αρχιεπίσκοπος μιλά για την Αρχιεπισκοπική περιφέρεια. Δεν μπορεί να μιλήσει για ολόκληρη την εκκλησία της Κύπρου γιατί χρειάζεται Συνοδική απόφαση για αυτό το πράγμα», επισημαίνει ο κύριος Κυριάκου.

«Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να τα ξεχωρίσουμε: οι ιερείς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και οι ιερείς που κάνουν προπαγάνδα εναντίον των εμβολίων»

«Το πρώτο είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου εάν θα εμβολιαστεί ή όχι, το δεύτερο όμως δεν είναι δικαίωμα του. Νομίζω ότι προς τα εκεί έπρεπε να κατευθυνθεί ο προβληματισμός του Αρχιεπισκόπου και προς τα εκεί χρειάζεται να συγκληθεί η Σύνοδος για να λάβει μέτρα. Αλλά, όταν υπάρχουν Συνοδικοί οι οποίοι προπαγανδίζουν εναντίον των εμβολίων και απέναντι στους Συνοδικούς δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο Αρχιεπίσκοπος και η Σύνοδος, γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού τους λειτουργούν οι καλές σχέσεις για τις Αρχιεπισκοπικές, πως θα λυθεί το πρόβλημα;, συμπλήρωσε.

Ο κύριος Κυριακού τόνισε ότι με βάση τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να επιβάλει ποινή τριών μηνών αργίας σε κληρικούς, αλλά δεν μπορεί να διώξει κανέναν ιερέα από την αρχιεπισκοπική περιφέρεια.

«Η εξουσία των επισκόπων απέναντι στους ιερείς και διακόνους, είναι εξουσία Πάπα και κάπως αυθαίρετη. Υπήρξε περίπτωση που κάποιος επίσκοπος αποφάσισε να θέσει σε αργία ιερέα γιατί έπαιζε ποδόσφαιρο. Έχει αυθαίρετη εξουσία», συνέχισε.

Καταλήγοντας ο Θεολόγος είπε ότι τα πράγματα πρέπει να μπουν σε μια λογική που να έχει αποτέλεσμα και αυτό θα είναι σύγκληση της Συνόδου.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι σχέσεις και να ληφθούν μέτρα εναντίον Συνοδικών που προπαγανδίζουν εναντίον των εμβολίων», τόνισε.

«Αν έχει κότσια ο Αρχιεπίσκοπος να το κάνει, πρέπει να το κάνει αυτό το πράγμα και όχι να φοβάται  ότι θα δυσαρεστηθεί ο Α ή Β επίσκοπος για τον εκλεκτό του αύριο στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές και στη συνέχεια να ληφθούν μέτρα για την προπαγάνδα και όχι για τους ανεμβολίαστους ιερείς», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top