ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Απελπισία 60χρονης με θέματα υγείας: Ζει σε ακατάλληλες συνθήκες - Την βοηθά ο μουχτάρης - Χρειάζεται τρόφιμα και καθαριστικά

Απελπισία 60χρονης με θέματα υγείας: Ζει σε ακατάλληλες συνθήκες - Την βοηθά ο μουχτάρης - Χρειάζεται τρόφιμα και καθαριστικά

Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα υγείας, είτε σωματικής είτε ψυχικής όπως στην περίπτωση της συγκεκριμένης 60χρονης γυναίκας στην Κύπρο.

Μια γυναίκα, μόνη στην ουσία στον κόσμο, η οποία η ιστορία της συγκλονίζει. Μένοντας σε ένα σπίτι σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, όπου το χειμώνα κρυώνει και δεν μπορεί να έχει μια σόμπα να ζεσταθεί, καθώς δεν έχει εισοδήματα για να πληρώνει ρεύμα. Δεν λαμβάνει κανένα επίδομα απο το κράτος σύμφωνα με όσα ανέφερε σε νοσηλεύτρια ψυχικής υγείας κάτι που έχει διαπιστώσει και το ίδιο πρόσωπο, όταν καλείται να την επισκεφθεί για λόγους υγείας.

Σε ένα σπίτι πατρικό που δεν της ανήκει, καθώς όταν πέθαναν οι γονείς της, οι συγγενείς ξεκίνησαν να διεκδικούν αυτά που θεωρούν οτι τους αναλογούν, με την 60χρονη να θέλει να επιστρέψει σε ένα δικό της χώρο που της ανήκει αλλά χωρίς εισοδήματα δεν μπορεί να το φτιάξει για να κατοικήσει μέσα.

H ιστορία της έγινε γνωστή μέσα απο ανάρτηση της σελίδας "Προσφέρω απλόχερα/Κύπρος" και μετά απο επικοινωνία μας με νοσηλεύτρια ψυχικής υγείας που την παρακολουθεί επιβεβαίωσε όλα όσα αναφέρονται στην έκκληση της ανάρτησης.

Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία για λόγους υγειας ( ψυχικής) δεν μπορεί να εργαστεί πέρα απο το θέμα της ηλικίας της. Ταυτόχρονα δεν έχει κανένα εισόδημα , ενώ συγκλονίζει το περιστατικό οπου τις γιορτές για ακόμα μια φορά ο μουχτάρης του χωριού της πήρε τρόφιμα για να μπορέσει να περάσει με αξιοπρέπεια έχοντας ένα ζεστό πιάτο φαγητό. Κάτι που οπως μας αναφέρθηκε γίνεται συχνά, αφού την βοηθά τοσο ο ίδιος όσο και κάποιοι άλλοι άνθρωποι με φαγώσιμα.

Δείτε την ανάρτηση την οποία δημοσίευσε μια εκ των διαχειριστών της εθελοντικής διαδικτυακής ομάδας "Προσφέρω απλόχερα/Κύπρος", Σάλλυ Παναγιώτου:

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top