ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Αγωνία για 24χρονη αγνοούμενη στις Σέρρες

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Αγωνία για 24χρονη αγνοούμενη στις Σέρρες

Καθώς ο καιρός παραμένει άστατος με καταιγίδες, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Αττική, πυκνή χιονόπτωση έχει ξεκινήσει από χτες το βράδυ,στην Πάρνηθα και στην Ιπποκράτειος Πολιτεία, ενώ ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές της βόρειας χώρας θα παραμείνει κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο, δημιουργώντας το φαινόμενο του ολικού παγετού.

Στις Σέρρες , συνεχίζει να αγνοείται η 24χρονη γυναίκα η οποία επιχείρησε μαζί με τον σύζυγό της χτες το μεσημέρι να περάσουν ρέμα στο Λαγκάδι Νιγρίτας με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου κι ο 37χρονος Ιρανός άντρας της να ανασυρθεί νεκρός λίγες ώρες αργότερα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Ημαθία

Αποκλεισμένους κρατά η κακοκαιρία «Διομήδης» τους κατοίκους στο Σέλι Ημαθίας. Για τρίτο 24ωρο τα σπίτια δεν έχουν ηλεκτροδότηση.

Σάμος

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στη Σάμο. Στο Ηραίον μεγάλος όγκος νερού από τα δύο ποτάμια της περιοχής μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια. Φερτά υλικά από τα ποτάμια αλλά και τη θάλασσα προκάλεσαν ζημιές σε όλα τα καταστήματα του Ηραίον και των γύρω περιοχών.

«Συνεχίζεται η προσπάθεια από μηχανήματα του δήμου για να αποκαταστηθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν σε πολλά τμήματα του Δημοτικού και Αγροτικού Οδικού Δικτύου. Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση του οδικού δικτύου αφού αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί.

Σε αρκετές περιοχές παρουσιάστηκαν φαινόμενα απόθεσης φερτών υλικών (χώματα, πέτρες, κλαδιά) στην επιφάνεια των οδών και κατολισθήσεις πρανών και καταπτώσεις βράχων.

Λόγω των ζημιών οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατες δυσχέρειες στην κίνηση μεταξύ των οικισμών αλλά και προς το Εθνικό Οδικό Δίκτυο και έχει διακοπεί η δυνατότητα πρόσβασης των αγροτών προς τις καλλιέργειές τους», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Ευάγγελος Καρράς.

Εύβοια

Στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στο Δήμο Μαντουδίου -Λίμνης-Αγίας Άννας καταγράφηκε υπερχείλιση του ποταμού Κηρέα, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί από το Προκόπι προς το Μαντούδι.

Γιαννίτσι Καρύστου

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στην περιοχή Γιαννίτσι της Καρύστου. Η κακοκαιρία πλήττει την περιοχή με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους .

Σαμοθράκη

Στη Σαμοθράκη,ολόκληρο το νησί καλύφθηκε με χιόνι που έφτασε στα 50 εκατοστά.

"Στην κατάψυξη η Καμαριώτισσα Σαμοθράκης" αναφέρει σε ανάρτηση του στα Καιρικά Νέα Θράκης ο Χρήστος Χαρανάς. Επισυνάπτοντας και τις παρακάτω φωτογραφίες που δείχνουν ότι η κακοκαιρία "Διομήδης" δεν άφησε την Σαμοθράκη να πέσει στα μαλακά. Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Νίκος Γαλατούμος με αναρτήσεις του στο Facebook ενημέρωνε τους κατοίκους και τους παρακαλούσε να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

«Μεγάλος παγετός επικρατεί αυτή την ώρα στις χιονισμένες διαδρομές Καμαριώτισσας χώρας, Καμαριώτισσας Αλωνίων Καμαριώτισσας Παλαιόπολης χώρας!!Η κίνηση μόνο με αλυσίδες και όχι άσκοπες μετακινήσεις!!! Προσοχή στους πεζούς που κινούνται εντός των οικισμών αυτών!! καλό βράδυ!!»

Ισχυροί άνεμοι στα Χανιά

O «Διομήδης» στα Χανιά

Που θα είναι κλειστά τα σχολεία

Φλώρινα

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Σωτήριου Βόσδου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.

Σκιάθος

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω της κακοκαιρίας.

Σαμοθράκη

Λόγω παγετού, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων,ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος.

Μαγνησία

Δήμος Νοτίου Πηλίου
Την αναστολή λειτουργίας την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, λόγω ιδιαιτέρα χαμηλών θερμοκρασιών και έντονων καιρικών φαινομένων, εκτός από :
– το Γυμνάσιο και τα Λύκεια Αργαλαστής (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ)
– το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου που θα λειτουργήσουν κανονικά αποφάσισε ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου κ. Μιχάλης Μιτζικός. Για τις Σχολικές Μονάδες, οι οποίες δεν θα λειτουργήσουν, τα μαθήματα δύναται να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού.

Δήμος Καρπενησίου

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 9:00 το πρωί λόγω της πρόγνωσης για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Δήμος Διρφυών – Μεσσαπίων

Με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου όλες τις Σχολικές Μονάδες της Κοινότητας Στενής του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Στενής ).
Η απόφαση ελήφθη, αφού ελήφθησαν υπόψη τα εξής:

Το γεγονός ότι επικρατεί χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες.

Το γεγονός ότι υπάρχουν μεταφορές μαθητών στο σχολικό συγκρότημα Στενής και για λόγους ασφάλειας των μαθητών μας.

Δήμος Εορδαίας

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, σήμερα Πέμπτη αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Μετεώρων

Οι σχολικές μονάδες της Χρυσομηλιάς (Παιδικός σταθμός – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό σχολείο) ΔΕΝ θα λειτουργήσουν και σήμερα.

Στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Μετεώρων τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά.

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Φερών, της Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης, της Δημοτικής Κοινότητας Συκορράχης και του Άβαντα του δήμου Αλεξανδρούπολης , σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου λόγω του παγετού και των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων.

Δήμος Μαρωνείας-Σαπών

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ανακοίνωσε ότι σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά λόγω ψύχους.
Δήμος Θάσου

Με απόφαση του Δημάρχου Θάσου, Ελευθέριου Κυριακίδη, όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) δε θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονος παγετός-ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) οι οποίες επικρατούν και καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και την παραμονή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Γρεβενά

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή ,τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Γρεβενών θα ξεκινήσουν τα μαθήματα σήμερα Πέμπτη,μία ώρα αργότερα.

Που χρειάζονται αλυσίδες σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

-Στην Ημαθία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι και 3-5 Πηγάδια και από το 85ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς).

-Στο Κιλκίς, χρειάζονται αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων, στην Πέλλα στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας και στην Πιερία προς το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.

-Στην Χαλκιδική, η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες από το 70ο έως το 72ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού και από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη). Ακόμη, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας-Ολυμπιάδας και μέσα στο δημοτικό διαμέρισμα Ταξιάρχη.

-Στα Γρεβενά η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Γρεβενών – Σαμαρίνας – Βασιλίτσας και Γρεβενών – Ζιάκα – Περιβολίου – Αβδέλας.

-Στην Καστοριά στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) και Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), καθώς και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου Άργους Ορεστικού.

-Στην Φλώρινα, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Φλώρινας -Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 6ο χλμ. έως το 29ο χλμ, στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου Φλώρινας και στην επαρχιακή οδό Αετού.

Πέμπτη 13-01-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ ενδέχεται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και στο Θρακικό 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι από -10 (μείον 10) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανώς τις πρωινές ώρες να είναι τοπικά ισχυρά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα νότια λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά μέχρι το απόγευμα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 14-01-2022

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 7 με 9 και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top