ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Όσοι έλαβαν 2η δόση J&J καλούνται να βεβαιωθούν οτι αναγράφεται στο ψηφιακό πιστοποιητικό τους

Όσοι έλαβαν 2η δόση J&J καλούνται να βεβαιωθούν οτι αναγράφεται στο ψηφιακό πιστοποιητικό τους

Σε επανέκδοση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού τους, καλούνται τα άτομα που έχουν λάβει την αναμνηστική δόση του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson και έχουν εκδώσει τα πιστοποιητικά τους πριν τις 14 Ιανουαρίου, για να βεβαιωθούν ότι αναγράφεται σύμφωνα με τις αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ηλεκτρονικής Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, έχει τροποποιηθεί ο τρόπος παρουσίασης της αναμνηστικής δόσης του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson στα Ευρωπαϊκά Ψηφιακά Πιστοποιητικά COVID (EUDCC), στα οποία πλέον αναγράφεται ο τύπος του ενισχυτικού εμβολίου, ακολουθούμενος από την κωδικοποίηση 2/1 (που αναλογεί στον αριθμό των ληφθέντων δόσεων). Αυτό, είπε, είναι σύμφωνα με τις αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ηλεκτρονικής Υγείας (eHealth Network).

Γι`αυτό το λόγο, οι πολίτες που έχουν εκδώσει τα πιστοποιητικά τους πριν τις 14 Ιανουαρίου 2022 μπορούν να εκδώσουν ενημερωμένο πιστοποιητικό μέσω της πλατφόρμας www.eudcc.gov.cy.

Υπενθυμίζεται από το Υφυπουργείο ότι σε όλες τις χώρες που χρησιμοποιείται το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 ισχύουν οι εξής κωδικοποιήσεις:
- 1/1 αναφέρεται σε λήψη μίας δόσης εμβολίου μονοδοσικού,
- 1/2 αναφέρεται σε λήψη μίας δόσης εμβολίου διδοσικού,
- 2/2 σε λήψη δύο δόσεων εμβολίου διδοσικού,
- 3/3 σε λήψη αναμνηστικής δόσης μετά από ολοκλήρωση εμβολιαστικού σχήματος με εμβόλιο διδοσικό, και
- 2/1 σε λήψη αναμνηστικής δόσης μετά από ολοκλήρωση εμβολιαστικού σχήματος με μονοδοσικό εμβόλιο

Αναφορικά με την έκδοση Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της ενισχυτικής δόσης, το Υφυπουργείο καλεί τους πολίτες "να βεβαιωθούν ότι στο πιστοποιητικό τους αναγράφονται τα σωστά στοιχεία."

Οι ενισχυτικές δόσεις, προσθέτει, πρέπει να καταγράφονται ως εξής:
- 3/3 για ενισχυτική δόση μετά από αρχική διδοσική σειρά εμβολιασμού
- 2/1 για ενισχυτική δόση μετά από μονοδοσικό εμβολιασμό

"Σε περίπτωση που οι πιο πάνω πληροφορίες δεν αναγράφονται σωστά, παρακαλώ όπως επανεκδώσετε το πιστοποιητικό σας και βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία που αναγράφονται είναι ορθά," καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top