ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρ.Μακρίδης: Πως πρέπει να αντιδράσουμε την στιγμή που ένα μωρό πνίγεται με τροφή ή άλλο αντικείμενο

Δρ.Μακρίδης: Πως πρέπει να αντιδράσουμε την στιγμή που ένα μωρό πνίγεται με τροφή ή άλλο αντικείμενο

Η τραγική είδηση του θανάτου του μόλις 15μηνών μωρού, συγκλόνισε το Παγκύπριο, ενώ έφερε τους γονείς μπροστά σε περιστατικά τα οποία κάθε παιδί πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπο.

Μιλώντας στην εκπομπή "Αlpha Καλημερα" , ο παιδίατρος Δρ. Νίκος Μακρίδης , συμβούλεψε και εξήγησε πως πρέπει να αντιδράσουμε σε περίπτωση που ένα μωρό ή παιδι πνίγεται απο τροφή ή άλλο αντικείμενο.

Συγκεκριμένα ο Δρ.Μακρίδης, κάλεσε όλους τους γονείς να είναι προσεχτικοί και να ελέγχουν τον χώρο στο οποίο βρίσκονται τα μωρά, ασφαλίζοντας και εξασφαλίζοντας ότι δεν μπορουν να ερθουν σε επαφή με επικίνδυνα ή μικρά αντικείμενα και να τα καταπιούν, όπως μπαταρίες, φάρμακα, καθαριστικά ή ότι αλλο μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για ένα μωρό.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πως αντιμετωπίζουμε και αντιδρούμε τη στιγμή που ένα βρεφος πνίγεται και δεν αναπνέει σωστά λόγω αποφραξής αεραγωγού απο αντικείμενο.

Τοποθέτούμε το βρέφος μπρούμυτα κατά μήκος της παλάμης και του χεριού μας, με το κεφάλι του σε χαμηλότερη θέση από τον κορμό του. Δίνουμε γρήγορα χτυπήματα μεταξύ των ωμοπλατών έως και πέντε φορές με το κατω μέρος της παλάμης μας. Αν τα χτυπήματα δεν έχουν αποτέλεσμα, προχώρησε στο επόμενο βήμα όπου δίνουμε μέχρι και πέντε συμπιέσεις στο στήθος. Και αυτο γίνεται με τον εξής τροπο .Αναποδογύριζουμε το βρέφος ανάσκελα και τοποθέτούμε δύο δάχτυλα στη μέση του στήθους του. Εφάρμοσε γρήγορες συμπιέσεις έως και πέντε φορές ενώ ταυτόχρονα καλούμε ασθενοφόρο ή λέμε σε κάποιον δίπλα μας να καλέσει ασθενοφόρο και δεν σταματάμε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Δείτε το πιο κάτω βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top