ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο με απολυτήριο Λυκείου η φύλαξη παιδιών στο σπίτι - Η ασφάλεια των παιδιών μας σε νομοθεσίες από το 1956

 Μόνο με απολυτήριο Λυκείου η φύλαξη παιδιών στο σπίτι - Η ασφάλεια των παιδιών μας σε νομοθεσίες από το 1956

Με απολυτήριο Λυκείου και εάν υπάρχει και εκπαίδευση στα παιδαγωγικά καλώς…

Για τις νομοθεσίες και τα όσα απαιτούνται - που δεν είναι και πολλά - για την κατ' οίκον φύλαξη παιδιών μίλησε στην μεσημβρινή εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” η Ανώτερη Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ειρήνη Παπαθεοδούλου.

Στην εκπομπή μετά και την τελευταία τραγωδία που σημειώθηκε στην Κύπρο επανέφεραν το θέμα της νομοθεσίας σχετικά με τα άτομα που αναλαμβάνουν να φυλάνε στο σπίτι βρέφη και παιδιά.

Όπως ανέφερε η κα. Παπαδοπούλου η διαδικασία δεν είναι καθόλου πολύπλοκη καθώς σύμφωνα με τις νομοθεσίες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ως κατοίκων παιδοκόμοι. Οι υπηρεσίες επιτρέπεται να παρέχονται στο σπίτι τους, όπου είναι η μόνιμη διαμονή τους.

Όσο αφορά τα προσόντα για να κατέχει κανείς τον τίτλο, το μόνο που απαιτείται είναι το απολυτήριο Λυκείου και εάν υπάρχει και περαιτέρω εκπαίδευση καλοδεχούμενη.

Για τον μεγάλο ντόρο σχετικά με τις γνώσεις στις πρώτες βοήθειες που καλό θα ήταν να γνωρίζουν τα άτομα που έχουν υπό ευθύνη τους τα παιδιά φαίνεται πως βαδίζουμε με τον ίδιο τρόπο που έκαναν το 1956, καθώς από τότε δεν προβλέπεται στις νομοθεσίες. Στις εν λόγω νομοθεσίες έγιναν κάποιες μικρές τροποποιήσεις το 2011 και το 2014 χωρίς ωστόσο να αναφερθεί το ότιδήποτε που να αφορά αυτό το ζήτημα.

Από πλευράς του οι λειτουργοί των κοινωνικών ασφαλίσεων πραγματοποιούν κάποιες επισκέψεις σε οικίες όπου γίνεται κατ' οίκον φύλαξη παιδιών, ωστόσο λόγω της πανδημίας δεν είναι πλέον συχνές. Μεγάλο ζήτημα προκύπτει και στο γεγονός ότι πολλοί μπορεί να προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες στην οικία τους χωρίς να κατέχουν τη σχετική άδεια και ως εκ τούτου χωρίς να ελέγχονται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top