ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην εξόρυξη του φυσικού αερίου του Ισραήλ

Ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην εξόρυξη του φυσικού αερίου του Ισραήλ

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεσμεύτηκε την Κυριακή να προχωρήσει στην εξόρυξη των αποθεμάτων φυσικού αερίου του Ισραήλ, απορρίπτοντας τα επιχειρήματα κατά του μονοπωλίου φυσικού αερίου τα οποία αποκάλεσε δημαγωγία.

Όπως αναφέρεται στην ισραηλινή ενημερωτική ιστοσελίδα Globes ο κ. Νετανιάχου  ανέλαβε να προωθήσει τη συμβιβαστική ρύθμιση για τη βιομηχανία φυσικού αερίου γρήγορα, πριν από τη συζήτηση του θέματος στο Υπουργικό Συμβούλιο.

"Εμείς δεν θα πέσουμε στην ίδια παγίδα όπως πολλές χώρες που φιλονικούσαν αδιάκοπα για το θέμα, ενώ το αέριο παρέμενε κάτω από το έδαφος. Αυτό δεν θα συμβεί εδώ. Έχουμε καθυστερήσει εδώ και πολλά χρόνια, και είναι πιθανό να χάσουμε το τρένο - αλλά αυτό δεν θα συμβεί », ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις παρά τις δημαγωγικές επιθέσεις, οι οποίες όπως είπε δεν τον αγγίζουν.

Είπε επίσης ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη μιας απόφασης θα θέσει σε κίνδυνο την δυνατότητα του Ισραήλ να επωφεληθεί από το φυσικό αέριο. Δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει μια πρακτική λύση που να εξασφαλίζει ανταγωνιστικές τιμές. Έστειλε επίσης μήνυμα στις ιδιωτικές εταιρείες ότι το κράτος δεν θα συμβιβαστεί σε όσα δικαιωματικά του ανήκουν από τον φυσικό του πλούτο, αναφέροντας ότι αυτή είναι η σωστή ισορροπία.

Η βιομηχανία φυσικού αερίου του Ισραήλ βρέθηκε στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού της χώρας η οποία θεωρούσε ότι ο έλεγχος των εταιρειών Noble Energy, Delek Drilling και Avner Oil Exploration στα αποθέματα φυσικού αερίου δημιουργούσε  μονοπωλιακές καταστάσεις και πιθανόν να οδηγούσε σε ψηλές τιμές πώλησης του φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά.  Η εξέλιξη αυτή καθυστερούσε την αξιοποίηση των κοιτασμάτων «Λεβιάθαν» και «Ταμάρ».

Οι εταιρείες Noble, Delek και Avner είναι επίσης εταίροι στο κοίτασμα «Αφροδίτη» του τεμαχίου «12» της κυπριακής ΑΟΖ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέπτεται από σήμερα το Ισραήλ, όπου αύριο θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας με επίκεντρο τα ενεργειακά ζητήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Μείωση ποινής σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης κατά ανήλικης - Ποιος ο λόγος

Στο κελί 16χρονος - Σκόρπισε τον τρόμο σε δομή ανηλίκων κρατώντας «πιστόλι»

Λιμάνι Λάρνακας: Ζητά ενημέρωση από Υπ. Μεταφορών η Επ. Ανάπτυξης – Δεν παρέλαβε τις άδειες για έργα η εταιρεία Kition

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες



Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος με από τους δικηγόρους του, έφτασε ο εν αργία Αρχιμανδρίτης, Πορφύριος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top