ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάργηση του test to stay ζητούν οργανωμένοι γονείς - Υπάρχουν πολλά διαχρονικά προβλήματα

Κατάργηση του test to stay ζητούν οργανωμένοι γονείς - Υπάρχουν πολλά διαχρονικά προβλήματα

Άμεση κατάργηση του test to stay και γενικά του rapid test μέχρι να αποφανθεί ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ζητούν το Κλαδικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτικών της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ και το Σωματείο Ενωμένοι Γονείς Κύπρου.

Σε σημερινή (26/1) ανακοίνωσή τους, το Κλαδικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτικών της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ και το Σωματείο Ενωμένοι Γονείς Κύπρου καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν άμεσα θέση και να ασκήσουν πιέσεις στο Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, τους καλούν να εγκύψουν πάνω στα σοβαρά προβλήματα της παιδείας, που έχουν σαφώς ενταθεί τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των μέτρων κατά του covid-19 και να προστατεύσουν τα παιδιά, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τον χαρακτήρα του σχολείου και της παιδαγωγικής διαδικασίας εν γένει.

Επιπλέον, το Κλαδικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτικών της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ και το Σωματείο Ενωμένοι Γονείς Κύπρου ζητούν σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων μέχρι την πλήρη άρση τους και επαναφορά της ανθρώπινης και κοινωνικής διάστασης του σχολείου, καθώς και της συνεργασίας μέσα στα σχολεία.

Ζητούν ακόμα παροχή ανθρώπινων εργασιακών συνθηκών στους αντικαταστάτες, ώστε να δηλώνουν ενδιαφέρον στις περιπτώσεις όπου χρειάζεται, καθώς επίσης άμεση κατάργηση του "test to stay" και γενικά του rapid test μέχρι να αποφανθεί ο Γενικός Εισαγγελέας.

«Η ασφάλεια και υγεία δεν εξαντλείται μόνο στην covid-19 και δεν είναι ξέχωρη από τη συνολική ευημερία των μαθητών σε όλους τους τομείς», καταλήγουν.

Ανακοίνωση Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης
Εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια και τη διαφωνία μας για τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου αυτού που για ακόμη μια φορά δεν επέτρεψε στα παιδιά να επιστρέψουν στην κανονικότητα του σχολικού τους ωραρίου και έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία γονιών και εκπαιδευτικών.

Ζητούμε από του αρμόδιους να ασχοληθούν έστω και τώρα με τα πρακτικά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες.

Σημειώνουμε τη σοβαρή απουσία διαλόγου που παρατηρείται μιας και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής δεν έχει κληθεί να συμμετέχει σε συναντήσεις που αφορούν τη λήψη μέτρων και τα παιδιά, πάρα μόνο ενημερώνονται
για την εφαρμογή των μέτρων μετά που οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί.
• Έναρξη του διαλόγου για επέκταση της σχολικής χρονιάς έτσι ώστε να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά που δημιουργήθηκαν από την πανδημία.
• Αναβάθμιση της σύγχρονης εξ‘ αποστάσεως εκπαίδευσης, με εφαρμογή της υβριδικής εκπαίδευσης, για να στηρίξουμε τους μαθητές που μένουν σπίτι και να αντιμετωπιστούν οι εκπαιδευτικές αδυναμίες που έχουν παρουσιαστεί.
• Υλοποίηση μέτρων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της δια ζώσης εκπαίδευσης, δίνοντας ουσιαστικές λύσεις στο θέμα των αντικαταστατών και στην σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού υλικού και την κατάρτιση την εκπαιδευτικών καθώς και την ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού.
• Έναρξη διαλόγου σχετικά με τον σωστό εξαερισμό και κλιματισμό των τάξεων έτσι ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σε ένα πιο υγιή και ευχάριστο περιβάλλον χωρίς να επιβαρύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι Οργανωμένοι Γονείς θα θέσουν τα πιο πάνω θέματα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για να προγραμματιστούν ενημερωτικές συναντήσεις με τους Γονείς, δημοσιογραφικές διασκέψεις, διαδικτυακά ενημερωτικά σεμινάρια και συναντήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top