ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμία καταγραφή ζημιάς μέχρι στιγμής από το νέο σεισμό, λέει η Πολιτική Άμυνα

Καμία καταγραφή ζημιάς μέχρι στιγμής από το νέο σεισμό, λέει η Πολιτική Άμυνα

Καμία ζημιά δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής μετά με την επικοινωνία που είχε η Πολιτική Άμυνα με τις Επαρχιακές Διοικήσεις Λεμεσού και Πάφου και ακολούθως με άλλες εμπλεκόμενες αρμόδιες υπηρεσίες όπως Αστυνομία και Πυροσβεστική, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολίβια Μιχαηλίδου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε «επικοινωνήσαμε με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και ευτυχώς δεν έχει προκληθεί οποιαδήποτε ζημιά που να μας ανησυχεί».

Πρόσθεσε ωστόσο πως αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι είναι πολύ έντονη η σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, αναφέροντας παράλληλα πως ο σεισμός μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου.

Αυτό είπε, «που εμείς έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι ότι ο σεισμός είναι απρόβλεπτος και ότι όπως έχει αποδειχτεί από τα μέχρι σήμερα επιστημονικά δεδομένα, γίνονται παρατηρήσεις και βγαίνουν κάποια στατιστικά, ωστόσο όλα αυτά δεν μπορούν να μας οδηγήσουν σε συμπέρασμα κατά πόσο θα έχουμε ή όχι ένα σεισμό», προσθέτοντας πως ο σεισμός μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδηλωθεί και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε το επίκεντρο, ούτε το μέγεθος, ούτε την ένταση, αφού όλα όσα καταγράφονται, καταγράφονται εκ των υστέρων.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως η Πολιτική Άμυνα σε περίπτωση σεισμού ενεργοποιεί το ειδικό εθνικό σχέδιο «Εγκέλαδος» στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι διαδικασίες που ακολουθούνται από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, περίπου 40 στο σύνολο τους, για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων ενός σεισμού.

Όπως ανέφερε σε περίπτωση σεισμού η Πολιτική Άμυνα ενεργοποιεί τις ομάδες της για συμμετοχή στα διάφορα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν, όπως για έρευνα και διάσωση ατόμων κάτω από ερείπια, για φιλοξενία συνανθρώπων μας οι οποίοι λόγω του σεισμού τυχόν να χρειαστεί να φιλοξενηθούν προσωρινά σε άλλους χώρους, για την παροχή Πρώτων Βοηθειών και γενικότερα για την παροχή στήριξης προς τους πληγέντες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top