ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτησε με αρμόδιους για τα στάδια ο ΠτΔ - Παίρνει σειρά το γήπεδο Λεμεσού

Συζήτησε με αρμόδιους για τα στάδια ο ΠτΔ - Παίρνει σειρά το γήπεδο Λεμεσού

Ζητήματα που αφορούν τον Αθλητισμό εξετάστηκαν σήμερα κατά τις συσκέψεις των οποίων προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος  Αναστασιάδης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τις συσκέψεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα σειρά συσκέψεων με αρμόδιους φορείς, για ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό, τη διακυβέρνηση των ομοσπονδιών και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Η πρώτη σύσκεψη αφορούσε τον Κώδικα Χρηστής Διακυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αυτής συζητήθηκε σε έκταση το θέμα εφαρμογής του Κώδικα Χρηστής Διακυβέρνησης και η ανάγκη ταχείας εφαρμογής του.

Επειδή κάποιες εκ των Ομοσπονδιών που χρηματοδοτούνται από τον ΚΟΑ αρνούνται  να υιοθετήσουν  πρόνοιες του Κώδικα, η Κυβέρνηση  θα επιδιώξει να καταστεί υποχρεωτική η υιοθέτηση μέσα από νομοθετική ρύθμιση.

Με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας,  θα ξεκινήσουν εντός των αμέσως επομένων ημερών, συναντήσεις με Κοινοβουλευτικά κόμματα προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η σχετική διαδικασία.

Η δεύτερη σύσκεψη αφορούσε τα στάδια του στίβου. Προγραμματίστηκε η αναβάθμιση των γηπέδων στίβου.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν αφορούν το ΓΣΠ, καθώς και το βοηθητικό στάδιο, το ΓΣΖ και το ΓΣ Κόροιβος των οποίων οι εγκαταστάσεις που αφορούν τον κλασικό αθλητισμό θα αναβαθμιστούν σταδιακά, αρχίζοντας από το τρέχον έτος, όπου θα αφιερωθεί κονδύλι 1,7 εκατομμυρίου για το εθνικό στάδιο ΓΣΠ και το βοηθητικό γήπεδο, και 400 χιλιάδων για το γήπεδο Στέλιος Κυριακίδης.

Ο Πρόεδρος συμφώνησε επίσης ότι στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους θα ενταχθεί ποσό που θα καλύπτει τις ανάγκες του ΓΣΖ, δεδομένου ότι θα προηγηθούν και ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες, σχεδιασμοί και θα εγκριθούν οι αδειοδοτήσεις.

Η τρίτη σύσκεψη αφορούσε τις  εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου και την ανάγκη εναρμόνισης τους με τις απαιτήσεις της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων.

Διαπιστώθηκε ότι  εντοπίζονται προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια των γηπέδων, υλοποίηση προνοιών νομοθεσίας για πρόληψη και καταστολή βίας στους αθλητικούς χώρους, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και άλλα.

Θα δοθεί προτεραιότητα στα τρία γήπεδα Ανόρθωσης, Σαλαμίνας και Πάχνας, τα οποία παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

Αποφασίστηκε,  επίσης, να διαμορφωθεί ένας μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος προγραμματισμός για τον οποίο απαιτείται σε πρώτη φάση μια ολοκληρωμένη μελέτη, που θα αντιμετωπίζει ολικά των ζήτημα των γηπέδων ποδοσφαίρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε όπως χρηματοδοτηθούν αυτές οι μελέτες με ποσό 150χιλιάδων  Ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και ανάλογα με  τα αποτελέσματα των μελετών θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις απαιτούμενες αναβαθμίσεις.

Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο αύξησης του φόρου στοιχήματος ώστε να δημιουργηθεί ένα ταμείο, για τη συντήρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Την ερχόμενη Δευτέρα ο Πρόεδρος θα έχει ειδική σύσκεψη, στο Προεδρικό Μέγαρο, για το γήπεδο ποδοσφαίρου της Λεμεσού, το οποίο ευρίσκεται στην τελική κατασκευαστική του φάση και όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη σύσκεψη προβλέπεται να παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους φορείς που συμμετείχαν στις σημερινές συσκέψεις, για τη δημιουργική συζήτηση.

Ο Πρόεδρος θα συνεχίσει να επιδεικνύει το ίδιο ενδιαφέρον και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με την πρόοδο των αποφάσεων που ελήφθησαν σήμερα».  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top