ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Α. Κεττής: Με διάφορες ασκήσεις η Πυροσβεστική βελτιώνει την επιχειρησιακή της ετοιμότητα

Α. Κεττής: Με διάφορες ασκήσεις η Πυροσβεστική βελτιώνει την επιχειρησιακή της ετοιμότητα

Με διάφορες ασκήσεις η Πυροσβεστική Υπηρεσία βελτιώνει την επιχειρησιακή της ικανότητα, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, προσθέτοντας ότι στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε το πρωί άσκηση  κατάσβεσης πετροχημικών στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών του αεροδρομίου Λάρνακας.


Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης γύρω στις εννέα το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου και ενώ στην περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες, κεραυνός χτύπησε ντεπόζιτο των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών (LAFS – Larnaca Aviation Fuelling System Ltd) του αεροδρομίου με αποτέλεσμα αυτό να διαρραγεί και μέρος της οροφής του ντεπόζιτου να εκτιναχθεί, με ταυτόχρονη πρόκληση πυρκαγιάς του υλικού (JETA -1) στο ντεπόζιτο.
 
Το προσωπικό των εγκαταστάσεων έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το Σχέδιο Δράσης Έκτακτης Ανάγκης με την ενεργοποίηση των συστημάτων πυρόσβεσης και ψύξης (foam pourers καταιονιστήρες) του ντεπόζιτου που ανεφλέγη.
 
Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός του αεροδρομίου Λάρνακας και ο κεντρικός Πυροσβεστικός Σταθμός της Λάρνακας.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν βαρεού τύπου πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό του αεροδρομίου και Πυροσβεστικών Σταθμών της Λάρνακας, συμπεριλαμβανομένου και οχήματος αφρού.
 
Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Κεττής ανέφερε ότι «η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά αυτό το διάστημα σε σειρά ασκήσεων για να διατηρήσει και αν είναι δυνατόν να βελτιώσει την επιχειρησιακή της ετοιμότητα».

«Μέσα σε αυτά τα πλαίσια γίνεται η σημερινή άσκηση στις εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων που εδρεύουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μια δυνητικά επικίνδυνα εγκατάσταση στη βάση της αποθήκευσης των υγρών εύφλεκτων υλικών», είπε.
 
Πρόσθεσε ότι «αυτή η άσκηση γίνεται ουσιαστικά για να δοκιμαστούν τα σχέδια δράσης, εάν χρειάζεται να αναβαθμιστούν, να υπάρχει μια επαφή των εγκαταστάσεων με το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και να υπάρχει καλύτερος συντονισμός».

Εξήγησε επίσης ότι «η άσκηση γίνεται για να δοκιμαστούν τόσο τα αυτόνομα συστήματα πυρόσβεσης που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις, καθώς και άλλος εξοπλισμός για σκοπούς κατάσβεσης και να δοκιμαστεί ο μηχανοκίνητος και άλλος εξοπλισμός τον οποίο διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τέτοιους σκοπούς».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top