ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σχεδόν 900 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις μέσα σε 2 μέρες - Συνελήφθη 24χρονος που «πετούσε» στον αυτοκινητόδρομο

Σχεδόν 900 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις μέσα σε 2 μέρες - Συνελήφθη 24χρονος που «πετούσε» στον αυτοκινητόδρομο

Σε 871 εξώδικες καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις προέβη η Αστυνομία σε παγκύπριο επίπεδο κατά το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της πρόληψης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων οδικών συγκρούσεων. Επίσης, στην επαρχία Λάρνακας συνελήφθη 24χρονος οδηγός αφού οδηγούσε με ταχύτητα διπλάσια του ανώτατου ορίου, ενώ κατακρατήθηκε όχημα για διάφορες τροχαίες παραβάσεις.

Συνολικά 871 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους που έγιναν κατά το Σαββατοκύριακο από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη της Τροχαίας, στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παγκύπρια.

Οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθηκαν μεταξύ των ωρών 6π.μ. της Παρασκευής 11/02/22 και 6π.μ. σήμερα Κυριακή 13/02/2022, στο πλαίσιο της πρόληψης οδικών τροχαίων συγκρούσεων, της αποτροπής και καταστολής αδικημάτων οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και της νεανικής παραβατικότητας.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών, αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν 436 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Άξιες αναφοράς είναι επίσης και οι καταγγελίες που αφορούν οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου), για τις οποίες τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν σε 48 καταγγελίες παγκύπρια.

Επίσης, τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν συνολικά σε 95 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούσαν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και στάθμευση σε χώρους στάθμευσης αναπήρων.

Επιπρόσθετα, προέκυψαν άλλες 292 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Εξάλλου, στην επαρχία Λάρνακας, γύρω στις 11.15μ.μ. χθες, ενώ μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (ΟΠΟΔ) Αρχηγείου διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, ανακόπηκε αυτοκίνητο το οποίο κινείτο με ταχύτητα 95ΧΑΩ αντί 50 ΧΑΩ. Ο οδηγός ηλικίας 24 ετών συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Κατά τον πιο πάνω τροχονομικό έλεγχο στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, εντοπίστηκε επίσης όχημα που οδηγείτο από 23χρονο χωρίς να έχει άδεια οδηγού, πιστοποιητικό ασφάλειας και ενώ ήταν δηλωμένο ως ακινητοποιημένο. Το εν λόγω όχημα κατακρατήθηκε από τα μέλη της Τροχαίας για τα περαιτέρω.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια. Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top