ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ξεχωριστά συλλαλητήρια σήμερα και αύριο στην Αθήνα με αντίθετη προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις

Δύο ξεχωριστά συλλαλητήρια σήμερα και αύριο στην Αθήνα με αντίθετη προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις

Κάλεσμα για συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης,ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης απευθύνεται μέσω των κοινωνικών δικτύων, προκειμένου να σταλεί μήνυμα στους δανειστές της χώρας.

«Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω του Facebook και απευθύνει πρόσκληση στους Έλληνες πολίτες να διαδηλώσουν στις 7,30 το βράδυ της Τετάρτης στην Πλατεία Συντάγματος στις 7.30μμ και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η σχετική σελίδα στο Facebook αριθμεί ήδη κοντά στις 8.500 συμμετοχές.

Από την άλλη, αντισυγκέντρωση οργανώνεται την Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος, ως απάντηση της αποψινής συγκέντρωσης που τυγχάνει και της υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προτροπή του Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, προς όλους τους πολίτες να σπεύσουν στην αποψινή συγκέντρωση που κεντρικό της σύνθημα θα είναι «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται - Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».


Η άλλη συγκέντρωση, η αυριανή, διοργανώνεται από ομάδα ανένταχτων πολιτών, όπως οι ίδιοι τονίζουν, με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», διατρανώνοντας έτσι την ανησυχία τους για την τρέχουσα κατάσταση και διαμηνύοντας, όπως λένε, προς όλους, ότι «η πλειοψηφία του λαού, που μπορεί να μην θορυβεί και να διαδηλώνει συχνά, είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Και η συγκέντρωση αυτή διοργανώνεται μέσω των social media και έχει αποσταλεί ως τώρα σε 30.000 πολίτες, από τους οποίους οι 2.500 έχουν ανταποκριθεί θετικά.

Στο προσκλητήριο κείμενό τους, που επίσης είναι αναρτημένο στο facebook, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση. Θέλουμε επίσης να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών.»

Η συγκέντρωση των «φιλοευρωπαϊστών» επρόκειτο να γίνει σήμερα Τετάρτη , αλλά «η μετάθεση για αύριο Πέμπτη κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι μετά από την ανακοίνωση της, προγραμματίσθηκε στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα συγκέντρωση υπέρ της ρήξης με την Ε.Ε.» αναφέρουν οι “φιλοευρωπαϊστές”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top