ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική κρίση: Στέλνει στρατό σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ ο Πούτιν και τον «βαφτίζει»... ειρηνευτική δύναμη

Ουκρανική κρίση: Στέλνει στρατό σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ ο Πούτιν και τον «βαφτίζει»... ειρηνευτική δύναμη

Ραγδαίες εξελίξεις και επικίνδυνη κλιμάκωση - Μετά το διάγγελμα, με το οποίο αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, ο Πούτιν έδωσε εντολή για την ανάπτυξη ρωσικών «ειρηνευτικών δυνάμεων» στις δύο αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να αναπτύξει ρωσικές «ειρηνευτικές δυνάμεις» στις δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, την ανεξαρτησία των οποίων αναγνώρισε νωρίτερα απόψε με διάταγμά του.

Με το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε, ο Πούτιν αναγνώρισε τις αυτοανακηρυχθείσες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητες οντότητες, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της Δύσης ότι μία τέτοια κίνηση θα ήταν παράνομη και θα σηματοδοτούσε το τέλος της πολυετούς ειρηνευτικής διαδικασίας στην περιοχή.

Στο διάγγελμά του, ο Πούτιν υποστήριξε πως η κρίση αποτελεί πρόσχημα για την ταχεία ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Μάλιστα, υπογράμμισε πως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί μια άμεση απειλή στην ασφάλεια της Ρωσίας.

Στο διάγγελμά του, ο Πούτιν έκανε μία ιστορική διαδρομή για τη δημιουργία του ουκρανικού κράτους, αναφέρθηκε στην Κριμαία και στην απόσχισή της μετά το δημοψήφισμα το 2014 και κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ότι απειλούν τη Ρωσία, μεταφέροντας επιθετικά όπλα κοντά στην επικράτειά της. Τόνισε με πάσα σαφήνεια ότι δεν θα δεχθεί ποτέ την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, καθώς σε αυτήν την περίπτωση, η Ρωσία θα μπορούσε να δεχθεί στρατιωτικό πλήγμα στην ενδοχώρα της, ακόμη και πέρα από τα Ουράλια.

 

 

Αναλυτές ανέφεραν ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν «συγκεντρώνει διαπραγματευτικά όπλα» στη φαρέτρα του, τόσο με την παρουσία του ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία, όσο και με την κίνηση να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο περιοχών, στις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρώσου προέδρου στο συμβούλιο Ασφαλείας που έλαβε χώρα στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν θέλει να προσφέρει διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top