ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά με σκληρό ύφος στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση – «Αν θέλει να συμβάλει, ας προτείνει επιτέλους μέτρα»

Απαντά με σκληρό ύφος στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση – «Αν θέλει να συμβάλει, ας προτείνει επιτέλους μέτρα»

Απάντηση στο ΑΚΕΛ μέσω γραπτής δήλωσης του Μάριου Πελεκάνου δίνει η Κυβέρνηση.

«Το ΑΚΕΛ μέσω των σημερινών δηλώσεων του Γενικού του Γραμματέα αρχίζει να αντιλαμβάνεται, έστω εν μέρει, τις πραγματικότητες που οδήγησαν στην παγκόσμια αύξηση των τιμών.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αναγνωρίζει επίσης πως “υπάρχουν δυνατότητες και περιθώρια” για να μπορέσουμε ως κράτος να δώσουμε λύσεις. Περιθώρια και δυνατότητες που υπάρχουν λόγω των εφαρμοσμένων πολιτικών που ακολουθεί η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη από το 2013, με αποτέλεσμα την ισχυροποίηση της οικονομίας μας. Η οικονομία μας σήμερα βρίσκεται σε θέση να μπορεί να αντιμετωπίζει έκτακτες κρίσεις, όπως ήταν αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού ή όπως είναι η σημερινή, οι οποίες φέρουν αναπόφευκτα επιπτώσεις, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης της. 

Η Κυβέρνηση έχει έμπρακτα αποδείξει ότι επεμβαίνει με στοχευμένα μέτρα με στόχο να δώσει λύσεις, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα, με γνώμονα το παρόν και το μέλλον, ώστε να μην οδηγηθούμε ποτέ ξανά σε κοινωνικά παντοπωλεία στα οποία θα μας οδηγήσουν οι συνθηματικές πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους.

Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν λόγω και των εξελίξεων στο Ουκρανικό, μελετά σε συνεργασία και με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, επιπλέον μέτρα που θα περιορίσουν τις αναμενόμενες συνέπειες. Μέτρα που θα επιφέρουν ακόμη πιο χειροπιαστά αποτελέσματα αν εφαρμοστούν από ένα σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών χωρών.

Το ΑΚΕΛ, αν πραγματικά θέλει να συμβάλει, αντί να διοργανώνει πορείες διαμαρτυρίας για ένα κατά παραδοχή του παγκόσμιο φαινόμενο, ας προτείνει επιτέλους μέτρα που θα αγγίζουν τα προβλήματα στη ρίζα τους. Μέτρα πέραν από την επιδοματική πολιτική την οποία ακολούθησε τα χρόνια που κυβερνούσε με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top