Η Κύπρος δεν αντιτάχθηκε στην αποκοπή της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT: Ουκρανός ΥΠΕΞ «Τα καταφέραμε»

Η Κύπρος δεν αντιτάχθηκε στην αποκοπή της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT: Ουκρανός ΥΠΕΞ «Τα καταφέραμε»

Η Κύπρος δεν έχει αντιταχθεί σε οποιεσδήποτε κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της αποκοπής της χώρας από το σύστημα διεθνών πληρωμών SWIFT, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Οι ηγέτες της ΕΕ απάντησαν στις παράνομες ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία με οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία. Στο όνομα της ενότητας της ΕΕ και της αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, η Κύπρος δεν έχει αντιταχθεί σε οποιεσδήποτε κυρώσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της αποκοπής της Ρωσίας από το Swift. Όλα είναι στο τραπέζι», αναφέρει ο κ. Πετρίδης.

Σε ανάρτηση του ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας εξέφρασε την ευχαρίστηση του με την κίνηση αυτή. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Τα καταφέραμε. Η Κύπρος επιβεβαίωσε ότι δε θα μπλοκάρει την απόφαση να εξαιρεθεί η Ρωσία από το SWIFT. H ουκρανική διπλωματία συνεχίζει να εργάζεται 24/7 για να πετύχει σημαντικές αποφάσεις και να προστατεύσει την Ουκρανία από τους Ρώσους εισβολείς»

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE