ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή συστήνεται στους καταναλωτές: Δηλητηρίαση με ναρκωτικό MDMA σε μπουκάλια σαμπάνιας Moët & Chandon

Προσοχή συστήνεται στους καταναλωτές: Δηλητηρίαση με ναρκωτικό MDMA σε μπουκάλια σαμπάνιας Moët & Chandon

To Υπουργείο Υγείας καλεί τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά κατανάλωση ποτών των οποίων η προέλευση είναι ασαφής, μετά από ενημέρωση ότι εντοπίστηκαν περιστατικά δηλητηρίασης στο εξωτερικό, με ένα θάνατο στη Γερμανία, έπειτα από κατανάλωση από μπουκάλι σαμπάνιας που όπως αποδείχθηκε περιείχε σκληρό ναρκωτικό.

Το μπουκάλι αγοράστηκε από άγνωστη πηγή στο διαδίκτυο, προστίθεται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία στην Γερμανία και Ολλανδία εντοπίστηκαν περιστατικά δηλητηρίασης με ένα θάνατο στη Γερμανία έπειτα από κατανάλωση ποτού από μπουκάλι σαμπάνιας της μάρκας Moët & Chandon Ice Impérial μεγέθους 3 λίτρων. Όπως αποδείχθηκε, μετά από έρευνα, το μπουκάλι περιείχε το σκληρό ναρκωτικό MDMA (γνωστό και ως έκσταση).

«Στο παρόν στάδιο δεν είναι γνωστό πώς το ναρκωτικό MDMA κατέληξε σε αυτά τα μπουκάλια και δεν μπορεί να εκτιμηθεί εάν υπάρχουν άλλες από αυτές τις φιάλες που περιέχουν την επικίνδυνη ουσία σε κυκλοφορία» αναφέρει το Υπουργείο.

Καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι κυκλοφορούν και άλλα μπουκάλια της ίδιας μάρκας που περιέχουν MDMA, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου καλούν τους καταναλωτές να είναι σε εγρήγορση για μπουκάλια 3 λίτρων Moët & Chandon Ice Impérial με κωδικό παρτίδας LAJ7QAB6780004 προέλευσης Γαλλίας. Αυτός ο κωδικός, προστίθεται, βρίσκεται στην ετικέτα στο πίσω μέρος της φιάλης.

Τονίζεται ότι τα μπουκάλια με το ναρκωτικό MDMA δεν διακρίνονται εξωτερικά από τα μπουκάλια με σαμπάνια, όμως, όταν αδειάζει το περιεχόμενο, υπάρχει σαφής διαφορά. Αναφέρεται ότι το υγρό MDMA, δεν αφρίζει, έχει κοκκινοκαφέ χρώμα, που σκουραίνει με την πάροδο του χρόνου και έχει άρωμα γλυκάνισου.

Το Υπουργείο συμβουλεύει τους καταναλωτές, σε περίπτωση που δεν εμπιστεύονται ένα μπουκάλι να μην γεύονται τίποτα.

«Ακόμη και το να βουτήξετε ένα δάχτυλο στο υγρό και να το δοκιμάσετε μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και χωρίς κατάποση. Η λήψη μίας μικρής γουλιάς μπορεί να αποβεί μοιραία» προστίθεται.

«Εάν δεν εμπιστεύεστε ένα ανοιχτό μπουκάλι, είναι σημαντικό να αφήσετε τα μπουκάλια και τα ποτήρια ανέγγιχτα» είπε το Υπουργείο, καλώντας τους καταναλωτές, σε τέτοιες περιπτώσεις, να ειδοποιούν αμέσως την υγειονομική υπηρεσία.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω οι Υγειονομικές Υπηρεσίες προειδοποιούν το καταναλωτικό κοινό να είναι προσεκτικό κατά την κατανάλωση ποτών των οποίων η προέλευση είναι ασαφής» αναφέρεται. Επιπρόσθετα συνιστάται προσοχή, ειδικά όταν γίνονται ιδιωτικά αγορές στο Διαδίκτυο, καταλήγει το Υπουργείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top