ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καρούσος: Εργαζόμαστε για να αντισταθμίσουμε τις απώλειες από Ρωσία

Καρούσος: Εργαζόμαστε για να αντισταθμίσουμε τις απώλειες από Ρωσία

Το Υπουργείο Μεταφορών και το Υφυπουργείο Τουρισμού εργάζονται σκληρά, προκειμένου η Κύπρος να απορροφήσει τις επιπτώσεις από το κλείσιμο του εναέριου χώρου για τα ρωσικά αεροσκάφη, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι προσπάθειες αυτές θα έχουν αποτελέσματα.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στις αερομεταφορές μετά την απόφαση κλεισίματος του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου για τα ρωσικά αεροσκάφη, ο κ. Καρούσος δήλωσε πως οι κυπριακές Αρχές για το 2022 υπολόγιζαν 1,3 εκατομμύρια επιβάτες από και προς Ρωσία (αφίξεις και αναχωρήσεις), που ίσως θα αντιστοιχούσε στο 15% της συνολικής αεροπορικής κίνησης της χώρας.

«Αυτή η κίνηση θεωρούμε πως, εφόσον συνεχίσει η κατάσταση, χάνεται, είναι δεδομένο», ανέφερε ο κ. Καρούσος, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Μεταφορών και το Υφυπουργείο Τουρισμού «δουλεύουμε σκληρά για να βελτιώσουμε την αεροπορική συνδεσιμότητα της χώρας».

«Ήδη είναι κάτι το οποίο φέρνει αποτελέσματα, κατά το 2021 είχαμε περισσότερους προορισμούς απ’ ό,τι είχαμε το 2019», πρόσθεσε.

Όπως είπε, βάσει των στατιστικών, αποδείχθηκε ότι με τον τρόπο, που διαχειριστήκαμε την κατάσταση εν μέσω του κορωνοϊού, είχαμε από τα πιο χαμηλές μειώσεις στα θέματα συνδεσιμότητας και «δουλεύουμε σκληρά για να αυξήσουμε δρομολόγια προς εναλλακτικούς προορισμούς, να μπουν νέοι προορισμοί και νέες χώρες». Συμπλήρωσε ότι «πιστεύω θα φέρουμε αποτελέσματα».

«Ο στόχος είναι να αντισταθμίσουμε τις όποιες απώλειες θα έχουμε από τη ρωσική αγορά και την ουκρανική με άλλες χώρες και προορισμούς», τόνισε, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Μεταφορών εργάζεται για τη συνδεσιμότητα και το Υφυπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την προώθηση του τουρισμού.

Λέγοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές αεροπορικές εταιρείες, ο Υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε πως «είμαστε σε επαφή με εταιρείες εδώ και αρκετό καιρό για να δοθούν και άλλες επιλογές και να ανοίξουν άλλοι προορισμοί και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απορροφήσουμε την οποιαδήποτε αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η απόφαση».

Είπε τέλος πως τις επόμενες μέρες «αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις για τα θέματα της αεροπορικής συνδεσιμότητας της χώρας μας, οι οποίες θα έχουν θετικό πρόσημο», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ πριν αποφασιστεί το κλείσιμο του εναερίου χώρου για τα ρωσικά αεροσκάφη, διεξάγονταν 20 πτήσεις εβδομαδιαίως που αντιστοιχούσαν περίπου στο 6% με 6,5% της αεροπορικής κίνησης, ενώ το ποσοστό αυτό προβλεπόταν να αυξηθεί στο 12% τον ερχόμενο μήνα.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top