ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή βούληση για ενίσχυση διμερών σχέσεων ΠτΔ και αλ Σαούντ στο Ριάντ

Κοινή βούληση για ενίσχυση διμερών σχέσεων ΠτΔ και αλ Σαούντ στο Ριάντ

Η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας εκφράστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλαζίζ μπιν αλ Σαούντ, στο Ριάντ, όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε νωρίς το απόγευμα στο Παλάτι, όπου έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Διάδοχο του Θρόνου, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές και έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών.

Ακολούθησε συνάντησή τους και στη συνέχεια γεύμα που παρέθεσε ο Πρίγκιπας προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνόδευαν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Παρισινού είπε - σύμφωνα με την ανακοίνωση - ότι κατά τη συνάντηση και το γεύμα που ακολούθησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε με τον Πρίγκιπα την κατάσταση στην Ουκρανία και το πώς διαμορφώνονται οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και θέματα που αφορούν την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο. Συζήτησαν επίσης ζητήματα που άπτονται του τομέα της ενέργειας όπως η κατασκευή του Εuroasia Ιnterconnector και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η ισχυρή βούληση για ενδυνάμωση της συνεργασίας σε θέματα τουρισμού μέσα από την ενίσχυση της συνδεσιμότητας ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρέχουν Κύπρος και Σαουδική Αραβία, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόσθεσε, απηύθυνε πρόσκληση στον Διάδοχο του Θρόνου να επισκεφθεί την Κύπρο, που έγινε αποδεκτή από τον Πρίγκιπα, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Κύπρο το συντομότερο δυνατόν.

Η κ. Παρισινού δήλωσε επίσης ότι ο Διάδοχος του Θρόνου εξέφρασε τις ευχαριστίες της χώρας του προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τη στήριξη της προς τη Σαουδική Αραβία για την ανάληψη της διοργάνωσης της ΕΧΡΟ 2030.

Η συνάντηση, κατέληξε, πραγματοποιήθηκε σε θερμό και φιλικό κλίμα, όπου εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για αναβάθμιση των σχέσεων Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας σε στρατηγικό επίπεδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top