ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασουλίδης: Στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για Ουκρανία

Κασουλίδης: Στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για Ουκρανία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί την Πέμπτη για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή.

Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο αναφέρει ότι τους Υπουργούς Εξωτερικών θα απασχολήσουν αποκλειστικά οι εξελίξεις στην Ουκρανία σε συνέχεια και των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΕ για επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας καθώς και η περαιτέρω συντονισμένη αντίδραση των κρατών-μελών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί, μεταξύ άλλων, η προσπάθεια άμεσης αποκλιμάκωσης και η προστασία του άμαχου πληθυσμού, καθώς και οι πρωτοβουλίες στήριξης της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα πραγματοποιηθεί άτυπη ανταλλαγή απόψεων με τη συμμετοχή του ΓΓ ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, της Υπουργού Εξωτερικών του ΗΒ, Elizabeth Truss και της Υπουργού Εξωτερικών του Καναδά, Mélanie Joly.

Η συζήτηση υπό την εν λόγω ενότητα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του συντονισμού της ΕΕ με στρατηγικούς της εταίρους. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba θα συμμετέχει στην άτυπη ανταλλαγή απόψεων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top