ΔΙΕΘΝΗ

Εισβολή στην Ουκρανία - Στη «μάχη» και η σύζυγος του Ζελένσκι: «Η αντίσταση είναι γένους θηλυκού, υποκλίνομαι σε σας πατριώτισσες»

Εισβολή στην Ουκρανία - Στη «μάχη» και η σύζυγος του Ζελένσκι: «Η αντίσταση είναι γένους θηλυκού, υποκλίνομαι σε σας πατριώτισσες»

Η σύζυγος του προέδρου της Ουκρανίας επισημαίνει ότι οι γυναίκες είναι πολύτιμο στήριγμα στο πλευρό των συζύγων τους και στέκεται στο γεγονός ότι υπερτερούν αριθμητικά στη χώρα, καθώς είναι 2.000.000 περισσότερες από τους άνδρες

Tην προσφορά των γυναικών στον πόλεμο εξαίρει η «Πρώτη Κυρία» της Ουκρανίας, Ολένα Ζελέσνκα, σ' ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμά της στον λογαριασμό της στο Ιnstragram.

Πλέκοντας το εγκώμιο στις συμπατριώτισσές της, η σύζυγος του προέδρου της Ουκρανίας έσπευσε να επισημάνει ότι, οι γυναίκες είναι πολύτιμο στήριγμα στο πλευρό των συζύγων τους που πολεμούν με απίστευτη γενναιότητα τους Ρώσους κι ότι υπερτερούν αριθμητικά σε σχέση με τους άνδρες κατά δύο εκατομμύρια.

«Πριν τον πόλεμο είχα σημειώσει ότι υπάρχουν 2 εκατομμύρια περισσότερες γυναίκες από άντρες στην Ουκρανία. Τα στατιστικά αυτό δείχνουν. Και τώρα αυτά τα στοιχεία αποκτούν ένα εντελώς διαφορετικό νόημα», έγραψε δίπλα στις φωτογραφίες που ανέβασε την 1η Μαρτίου.

Η Ζελένσκα τόνισε επίσης ότι «θαυμάζει τις γυναίκες αυτές και «υποκλίνεται» στις «απίστευτες συμπατριώτισσές της», όπως τις αποκαλεί.

«...Η αντίσταση που δείχνουμε τώρα είναι γένους θηλυκού. Σας θαυμάζω και υποκλίνομαι σε εσάς, απίστευτες πατριώτισσες. Σε εκείνες που πολεμούν… σε εκείνες που γιατρεύουν, σώζουν, ταΐζουν. Και σε εκείνες που συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους, στα φαρμακεία, τα μαγαζιά, τις μεταφορές, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, έτσι ώστε η ζωή να συνεχίσει, να διαρκέσει και να νικήσει. Σε εκείνες που προσέχουν τα παιδιά στα καταφύγια κάθε μέρα, χωρίς πανικό και τα διασκεδάζουν με παιχνίδια για να σώσουν τη συνείδησή τους από τον πόλεμο. Σε εκείνες που γεννούν σε βομβαρδισμένες αποθήκες».

 

Πηγη: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top