ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εβδομάδα επαφών για Αναστασιάδη - Πάει Βερσαλλίες για Ουκρανικό και οικονομία - Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Σλοβενίας

Εβδομάδα επαφών για Αναστασιάδη - Πάει Βερσαλλίες για Ουκρανικό και οικονομία - Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Σλοβενίας

Η Κύπρος ενισχύει τις διμερείς της σχέσεις, με στόχο να προωθήσει τις θέσεις της, να δημιουργήσει συμμαχίες και να αναπτύξει συνεργασίες με άλλα κράτη, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέα Ιωσήφ.

Την επόμενη εβδομάδα άλλος ένας Αρχηγός κράτους θα επισκεφθεί την Κύπρο, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα λάβει χώρα στις Βερσαλλίες της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να γίνει συζήτηση, μεταξύ άλλων και για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στις 8 Μαρτίου, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Σλοβενίας κ. Μπόρουτ Πάχορ κατά την οποίαν θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου-Σλοβενίας, τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δυο χωρών, ενώ θα ανταλλαγούν, επίσης, απόψεις για το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα μικρά κράτη μέλη της ΕΕ για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει, επίσης, για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή, τις προσπάθειες που καταβάλει η πλευρά μας για την επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχει προτείνει και γενικότερα για τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για προάσπιση της διεθνούς νομιμότητας και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η χώρα μας προς την κατεύθυνση αυτή.

Στις 9 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολούθως, στις 10 και 11 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στις Βερσαλλίες της Γαλλίας για το Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με θέμα τις Επενδύσεις και την Ανάπτυξη. Τα γεγονότα στην Ουκρανία φέρνουν μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο οι οποίες θα απασχολήσουν σε μεγάλο βαθμό τη Σύνοδο. Οι Ηγέτες των 27 θα ανταλλάξουν, επίσης, απόψεις όσον αφορά τη στρατηγική αυτονομία της Ένωσης στους τομείς της Ενέργειας και της Άμυνας.

Στις 12 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την ιδιότητα του απλού μέλους του ΔΗΣΥ θα παραστεί και θα μιλήσει στη συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top