ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ Καραγιάννης: Όσα δήλωσε για τις απειλές που δέχθηκε τα τελευταία 2 χρόνια - Πόσο κοντά είμαστε στο τέλος της πανδημίας - Βίντεο

Δρ Καραγιάννης: Όσα δήλωσε για τις απειλές που δέχθηκε τα τελευταία 2 χρόνια - Πόσο κοντά είμαστε στο τέλος της πανδημίας - Βίντεο

Για το αν δέχθηκαν απειλές σχετικά με την επιβολή μέτρων για την πανδημία τα τελευταία 2 χρόνια, μίλησαν στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Δρ Καραγιάννης και η Δρ Κολιού.

Ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε πως άρχισαν ναι και δέχονταν κάποιες απειλές  μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, και ειδικά όταν κάποιες επιχειρήσεις έκλεισαν αφού κάποιοι τα έβαλαν μαζί τους.

«Εμείς σαν Κύπρος τα πήγαμε εξαιρετικά σε σύγκριση με άλλες χώρες, αυτό δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε. Ίσως να κάναμε λάθη, αυτό είναι αντιληπτό,» δήλωσε.

Πρόσθεσε όμως, «Δεν νομίζω ότι κάναμε λάθη τα οποία ήταν ιδιαίτερα βαριάς μορφής, για παράδειγμα να στοιχήσουμε ζωές, αντιθέτως σώσαμε». Η Κύπρος έχει το χαμηλότερο ποσοστό θνητότητας 0.3%, διευκρίνισε.

Σχετικά με το αν θα εξαφανιστεί εντελώς από το παρασκήνιο η πανδημία απάντησε: «Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα, αν δεν προκύψει άλλο στέλεχος μέχρι το Φθινόπωρο τότε ναι θα έχουμε πάλι μια έξαρση αλλά θα την αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα όπως και τώρα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια αύξηση που την περιμέναμε, θα πρέπει να δούμε και τα σημερινά δεδομένα για να είμαστε σίγουροι...»

Η κ. Κολιού για το πως οι ειδικοί χειρίστηκαν την πανδημία, ανέφερε: «Ίσως να μπορούσαμε να βοηθήσουμε περισσότερο στο ψυχικό στρες που υπέστη ο κόσμος. Υπήρξαν δυστυχώς άνθρωποι που χρειάζονταν περισσότερη βοήθεια. Υπήρξαν γραμμές βοήθειας του πολίτη από ομάδες ψυχολογίας και από πανεπιστήμια για να μπορέσουν να τους στηρίξουν και στα πρώτα lockdowns οι Δήμοι οργάνωναν εθελοντές για να παίρνουν τα ψώνια των ηλικιωμένων στο σπίτι. Υπήρξε δηλαδή μια καλή κίνηση από μέρος του πληθυσμού. Θα μπορούσε όμως να ήταν καλύτερα αν είχαμε την εμπειρία...»

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top