ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος: «Ο Πούτιν μπορεί να κοινωνεί,να πηγαίνει εκκλησιά,αλλά σκοτώνει»

Αρχιεπίσκοπος: «Ο Πούτιν μπορεί να κοινωνεί,να πηγαίνει εκκλησιά,αλλά σκοτώνει»

Την λύπη του για την εισβολή στην Ουκρανία εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τονίζοντας πως ο Πούτιν μπορεί να πηγαίνει εκκλησία και να κάνει μετάνοιες αλλά ταυτόχρονα σκοτώνει.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση είπε: «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Το τεράστιο λάθος που κάνει ο Ρώσος Πρόεδρος να ισοπεδώσει μια μεγάλη χώρα και δεν τον ενδιαφέρει πόσες ψυχές θα φύγουν από αυτή την πράξη. Ο κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού και πρέπει να την σεβόμεθα. Μπορεί ο κύριος Πούτιν να πηγαίνει στην εκκλησία, να κάνει και μετάνοιες, να βάλλει τον σταυρό του, να κοινωνεί, αλλά ταυτόχρονα να σκοτώνει. Αυτή είναι ορθοδοξία του;». 

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για την κρίση στην Ουκρανία

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας κάνοντας λόγο για δικαίωση του Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά και του ιδίου στην απόδοση και υποστήριξη της αυτοκεφαλίας.

«Δεν διαψεύστηκα εγώ αλλά οι αδελφοί που έλεγαν ότι το όλο Ουκρανικό θέμα, είναι θεολογικό και εκκλησιαστικό. Φανερώθηκε πέρα για πέρα ότι είναι πολιτικό. Είναι την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο Πούτιν, που ήθελε από την αρχή και έμπλεξε μέσα και το εκκλησιαστικό. Νομίζω ότι πράγματα είναι ξεκάθαρα και έχει πληρέστατο δίκαιο ο Οικουμενικός πατριάρχης και να μην ξεχνούμε ότι η μισή ορθοδοξία ήταν κάτω από τον κουμμουνισμό και μέχρι σήμερα τους επηρεάζουν οι Ρώσοι», ανέφερε.

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της υγείας του, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε λόγω κατάγματος στο χέρι σημειώνοντας: «Έχω υπομονή πολύ, πίστη, θάρρος, δεν υπολογίζω τίποτα. Τα έχω όλα στον Θεό, σε Εκείνον πιστεύω, σε Εκείνον έχω τις ελπίδες μου και πιστεύω ότι θα πάω καλά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top