ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δεν έρχονται νέες χαλαρώσεις – Συναγερμός με τη δραματική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δεν έρχονται νέες χαλαρώσεις – Συναγερμός με τη δραματική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται Υπουργείο Υγείας και επιδημιολόγοι με τα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους να αποδεικνύουν ότι οι χαλαρώσεις που τέθηκαν σε ισχύ, έχουν ως αποτέλεσμα τα αυξημένα κρούσματα και τον υψηλό δείκτη θετικότητας.

Χαρακτηριστικός είναι και ο αριθμός των χθεσινών κρουσμάτων που άγγιξαν τα 3,782 φτάνοντας στο σύνολο τους 356,784 θετικά περιστατικά, ενώ το ποσοστό θετικότητας ανήλθε στο 3,38%.

Όλα αυτά στο παρόν στάδιο δεν φέρνουν περαιτέρω χαλαρώσεις αντιθέτως παγώνουν τις οποιεσδήποτε αποφάσεις , ενώ στη χθεσινή σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής αποφασίστηκε να λειτουργήσει η διαδικασία test to stay σε νηπιαγωγεία, προδημοτική και ειδικά σχολεία.

Η δεύτερη εισήγηση στο Υπουργικό αφορά την άρση της απαγόρευσης διανυκτέρευσης ενοίκων σε γηροκομεία και κλειστές δομές και άρση απαγόρευσης σχολικών εκδρομών, νοουμένου ότι τηρούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες.

Ενίσχυση της κοινότητας με 4η δόση

Παράλληλα στην προσπάθεια ενίσχυσης της προστασίας της κοινότητας αποφασίστηκε από την Επιτροπή Εμβολιασμών, υπό την προεδρία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνας Γιαννάκη όπως η τέταρτη δόση χορηγηθεί στα άτομα άνω των 70 ετών, στα άτομα που διαμένουν ή εργάζονται στους οίκους ευγηρίας, στους επαγγελματίες υγείας και στους ανασοκατασταλμένους, καθώς μεγάλη ανησυχία φέρνει ο αυξημένος αριθμός θανάτων λόγω κορωνοϊού. Νοείται ότι για χορήγηση της τέταρτης δόσης πρέπει να παρέλθουν πέντε μήνες από τη χορήγηση της τρίτης.

Επιπρόσθετα αποφασίστηκε πως τα άτομα άνω των 12 ετών μπορούν να λάβουν την τρίτη δόση με εμβόλιο MRNA, δηλαδή Pfizer ή Moderna. Νοουμένου ότι έχουν παρέλθει έξι μήνες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Όλα τα πιο πάνω αναμένεται να επικυρωθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top