ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση για το θέμα της μονάδας αιμοκάθαρσης στο γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου

Ανακοίνωση για το θέμα της μονάδας αιμοκάθαρσης στο γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε την Πέμπτη 10 Μαρτίου σχετικά με προβλήματα στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, διευκρινίζονται τα εξής:

1. Το άμεσο πρόβλημα προέκυψε με τη δυσλειτουργία συγκεκριμένου συστήματος επεξεργασίας νερού (Reverse Osmosis), του οποίου η αντικατάσταση έπρεπε να προχωρήσει τάχιστα.
2. Ο Οργανισμός είχε ήδη προβεί σε ενέργειες για την αντικατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας που διαχειρίζεται την εν λόγω σύμβαση. Αναμένετο ότι, το πρόβλημα θα επιλυόταν το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη τις δέουσες διαδικασίες της πολιτείας.
3. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν οι εξηγήσεις που δόθηκαν στον Υπουργό Υγείας από την Διεύθυνση του Οργανισμού, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του. Σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν παραπλανητικές ή λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Ειδικά για το εν λόγω θέμα, δεν είχε προηγηθεί καμία συζήτηση ή ενημέρωση, προφορικώς ή γραπτώς, προς τον Υπουργό Υγείας σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικά με ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του.
4. Ο Οργανισμός βρίσκεται ήδη σε διαδικασία επέκτασης των σταθμών αιμοκάθαρσης, τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όσο και στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια του Οργανισμού, όπου υπάρχει ανάγκη, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.
5. Ο Οργανισμός διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις, πολλές φορές, χρονοβόρες δημόσιες διαδικασίες. Ως εκ τούτου, η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας στη διεκπεραίωση της επέκτασης των επιπρόσθετων σταθμών το ταχύτερο δυνατό είναι θετική, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση γραφειοκρατικών δυσκολιών.

Η σωστή και ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς αποτελεί την κύρια προτεραιότητα του Οργανισμού, όπως αποδείχθηκε και στην αντιμετώπιση της πανδημίας σώζοντας ζωές, και αυτή η αποστολή αυτονόητα συμπεριλαμβάνει και τους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς μας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top