Σε ξενοδοχείο μεταφέρονται 150 παιδιά από το Πουρνάρα - Ανοίγουν θέσεις εργασίας για λειτουργούς φροντίδας

Σε ξενοδοχείο μεταφέρονται 150 παιδιά από το Πουρνάρα - Ανοίγουν θέσεις εργασίας για λειτουργούς φροντίδας

Σε κατάλυμα στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου θα μεταφερθούν την επόμενη εβδομάδα 150 ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα, ανέφερε σε δηλώσεις της σήμερα η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Αναστασία Ανθούση.

Σύμφωνα με την κα Ανθούση, σε συνέχεια των αποφάσεων της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα υπό τον Πρόεδρο Δημοκρατίας για τα θέματα των ανηλίκων στο Πουρνάρα, «σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την εξασφάλιση καταλύματος στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, όπου τα 150 ανήλικα ασυνόδευτα, τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει πλήρως τις διαδικασίες -δηλαδή εκκρεμούν κάποιες διαδικασίες όπως το τεστ ευαλωτότητας και η εκτίμηση ηλικίας-, να μεταφερθούν άμεσα, ώστε να μπορούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκεί, σε μια προσπάθεια αποφόρτισης του υπερ-πληθυσμού που υπάρχει στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα».

Την ίδια ώρα, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας είπε πως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, κατόπιν έγκρισης κονδυλίου, θα προβούν σήμερα 16/3 σε προκήρυξη για εκδήλωση ενδιαφέροντος για στελέχωση με ιδρυματικούς λειτουργούς και λειτουργούς κοινωνικών υπηρεσιών, έτσι ώστε να προσφέρονται στα παιδιά αυτά οι απαραίτητες υπηρεσίες φροντίδας.

Τέλος, η κα Ανθούση σημείωσε πως εντός των επόμενων ωρών ή και αύριο, θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Τμήματα, ώστε να διευθετηθεί η ομαλή μεταφορά των παιδιών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE