ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: Στήριξη μαθητών και φοιτητών από την Ουκρανία για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο

Υπ. Παιδείας: Στήριξη μαθητών και φοιτητών από την Ουκρανία για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για στήριξη των μαθητών και μαθητριών καθώς και φοιτητών και φοιτητριών από την Ουκρανία, ώστε να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Απόφαση, ο Υπουργός Παιδείας, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών, εξουσιοδοτήθηκαν να διερευνήσουν τρόπους στήριξης των μαθητών/τριών και των φοιτητών/τριών που έρχονται από την Ουκρανία, ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο, αξιοποιώντας ενδεχομένως και ευρωπαϊκούς πόρους που θα διατεθούν γι’ αυτό τον σκοπό.

Η Απόφαση αφορά τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Υποτροφίες σε πρόσφυγες φοιτητές από την Ουκρανία, παραχωρεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Την παραχώρηση δέκα πλήρων υποτροφιών, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως ελάχιστη ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης προς Ουκρανούς πρόσφυγες, των οποίων οι σπουδές διακόπηκαν βίαια από τη ρωσική εισβολή.

Την πιο πάνω εισήγηση του Πρυτανικού Συμβουλίου, ενέκρινε το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεδρία του με ημερομηνία 14 Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, αναγνωρίζοντας την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους και τον εξαναγκασμό σε φυγή από την πατρίδα τους, την καταστροφή κτηρίων κοινής ωφελείας και κτηριακών εγκαταστάσεων πανεπιστημίων, το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποφάσισε να παραχωρήσει 10 πλήρεις υποτροφίες σε φοιτητές/τριες από την Ουκρανία.

«Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους της Ουκρανίας, με την ακαδημαϊκή κοινότητα, με το Κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών Μαριούπολης, με το V. N. Karazin Kharkiv National University, το Εθνικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Οδησσού και το Yuriy Fedkovych National University Chernivtsi, πανεπιστήμια με τα οποία το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει θεσμοθετημένες συνεργασίες καθώς και με όλα τα πανεπιστήμια της Ουκρανίας και τους ανθρώπους τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Πιο συγκεκριμένα, θα παραχωρηθούν δέκα υποτροφίες, πέντε σε προπτυχιακό επίπεδο και πέντε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και υποτροφίες για παρακολούθηση μαθημάτων στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Οι υποτροφίες αφορούν την κάλυψη διδάκτρων καθώς και μηνιαία έξοδα διαβίωσης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top