ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: Αναγκαία η αξιολόγηση μαθητών σε γυμνάσια-λύκεια – «Δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι»

Υπ. Παιδείας: Αναγκαία η αξιολόγηση μαθητών σε γυμνάσια-λύκεια – «Δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι»

Τη στήριξή του στο έργο των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανόμενου εκείνου που αφορά στην αξιολόγηση μαθητών και αντικρούει κάθε προσπάθεια αμφισβήτησής του, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Αναφέρει, παράλληλα, ότι έδωσε αυτές τις ημέρες στη δημοσιότητα την αξιολόγηση που έγινε από τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα Λύκεια και Τεχνικές Σχολές, η οποία έγινε με τον ίδιο τρόπο που έγινε και στα δυο προηγούμενα σχολικά έτη (με επιμέρους πρακτικές βελτιώσεις στη διεκπεραίωση του όλου έργου).

«Χθεσινή δημόσια τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος αμφισβήτησε αυτά τα στοιχεία, αποτελεί ουσιαστικά αμφισβήτηση του έργου της αξιολόγησης των μαθητών που έγινε από χιλιάδες εκπαιδευτικών μας», προσθέτει.

Σημειώνει ότι το Υπουργείο διαθέτει πάντοτε τα στοιχεία που συγκεντρώνει από όλα τα σχολεία και αυτά απεικονίζουν τη δραστηριότητα των εκπαιδευτικών και των μαθητών/-τριών.

«Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς με ποια λογική μπορεί αυτά να αμφισβητούνται. Το ΥΠΠΑΝ εκφράζει τη στήριξή του στο έργο των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανόμενου εκείνου που αφορά στην αξιολόγηση μαθητών και αντικρούει κάθε προσπάθεια αμφισβήτησής του. Οι εκπαιδευτικοί μας και τα σχολεία καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να φέρουν σε πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο τους. Όταν κάποιοι με αφοριστικές παρεμβάσεις ουσιαστικά μηδενίζουν το έργο τους δεν προσφέρεται καλή υπηρεσία στην εκπαίδευση», αναφέρει.

Σημειώνει ότι είναι κατανοητό ότι σε κάθε διαδικασία αξιολόγησης δεν μπορεί να είναι όλοι «ευχαριστημένοι».

«Μια αξιολόγηση δεν έχει όμως ένα τέτοιο στόχο. Σημασία δεν έχει αυτή καθαυτή η αξιολόγηση, αλλά τα μαθησιακά αποτελέσματα. Τα οποία υπάρχουν είτε γίνει είτε δεν γίνει αξιολόγηση. Καλό και χρήσιμο είναι πάντως να τα γνωρίζουμε. Θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε ότι κάθε απόπειρα υπονόμευσης της αξιολόγησης ουσιαστικά ισοδυναμεί με προσανατολισμό προς μια εκπαίδευση αποκομμένη από την αξία. Είναι αυτονόητο ότι για να υπάρχουν αξίες στην εκπαίδευση θα πρέπει να υπάρχει και αξιολόγηση», καταλήγει το Υπουργείο, στην ανακοίνωση του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top