ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Αμμοχώστου σε Στιούαρτ - «Η επιστροφή της πόλης μας θα είναι επωφελής για όλη την Κύπρο»

Δήμος Αμμοχώστου σε Στιούαρτ - «Η επιστροφή της πόλης μας θα είναι επωφελής για όλη την Κύπρο»

Τη θέση πως η επιστροφή και το άνοιγμα της Αμμοχώστου θα είναι επωφελής για όλη την Κύπρο και όλους τους Κύπριους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, μετέφερε αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή 18 Μαρτίου με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Κόλιν Στιούαρτ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

 
Όπως αναφέρεται, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σίμο Ιωάννου, αφού παρέδωσε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τoν κ. Στιούαρτ τις εξελίξεις αναφορικά με την Αμμόχωστο και ιδιαίτερα την διάνοιξη της περίκλειστης πόλης όπως επίσης και τον αναμενόμενο ρόλο τον Ηνωμένων Εθνών.

Η επιστροφή της περίκλειστης πόλης στους νόμιμους ιδιοκτήτες της, το άνοιγμα του λιμανιού και η ανοικοδόμηση της πόλης θα γίνουν μεγάλα ιστορικά ορόσημα και τομές στη σύγχρονη πορεία του νησιού, επεσήμανε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, προσθέτοντας πως θα αποτελέσει ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα για τη συνεργασία και συμβίωση των δύο κοινοτήτων.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Στιούαρτ επανέλαβε την δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με τα ψηφίσματα που αφορούν την Αμμόχωστο και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δήμου ότι η υπηρεσία του παρακολουθεί στενά τις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ, όπως σημειώνεται, τόνισε εμφαντικά ότι στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι η επιστροφή της Αμμοχώστου, η οποία σφραγίζεται με τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και η επανέναρξη των συνομιλιών για εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος.
 
Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η υπηρεσία του θα βρίσκεται σε επαφή με τον Δήμο Αμμοχώστου σε περίπτωση που υπάρξουν οποιεσδήποτε εξελίξεις για το θέμα της Αμμοχώστου και ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν στενά το θέμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top