ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο στα δημόσια νοσηλευτήρια – Καντινιέρηδες χρωστούν εκατομμύρια στο κράτος αλλά δεν καταφέρνουν να τους κάνουν έξωση

Σκάνδαλο στα δημόσια νοσηλευτήρια – Καντινιέρηδες χρωστούν εκατομμύρια στο κράτος αλλά δεν καταφέρνουν να τους κάνουν έξωση

Σε σκάνδαλο εξελίσσεται η εκμίσθωση των καντινών σε δημόσια νοσηλευτήρια, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η εφημερίδα «Πολίτης».

Σχεδόν σε όλα τα δημόσια  νοσηλευτήρια υπάρχουν καθυστερημένες οφειλές από ενοίκια, σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Το κράτος μέχρι στιγμής, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν κατάφερε να εισπράξει τις οφειλές που φτάνουν μέχρι και 8.179.998 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο, αλλά ούτε και να κάνει έξωση στους ανάδοχους που δεν πληρώνουν και έχουν τερματιστεί οι συμβάσεις τους. Αντίθετα, συνεχίζουν να διαχειρίζονται τις καντίνες παρά το γεγονός ότι οφείλουν εκατομμύρια ευρώ στο κράτος.

Ηχηρό παράδειγμα είναι η καντίνα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου οι οφειλές προς το κράτος φτάνουν τα 5,6 εκατομμύρια αλλά και η περίπτωση της καντίνας του Μακάρειου Νοσοκομείου με οφειλές ύψους 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Με επιστολή του ο γενικός ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, εξέφρασε την ανησυχία του ως προς την ανάκτηση των οφειλόμενων ποσών, τονίζοντας ότι το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Παρόλο που η σύμβαση της καντίνας του Γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας τερματίστηκε τον Ιούλιο του 2015 δεν έχει μέχρι σήμερα γίνει κατορθωτή η έξωση του ανάδοχου, ενώ για την προηγούμενη σύμβαση της καντίνας του Γεν. Νοσοκομείου Λεμεσού, η οποία τερματίστηκε τον Μάιο του 2017, περίπου 2 χρόνια αργότερα, έγινε κατορθωτή η έξωση του ανάδοχου. Στην περίπτωση της καντίνας του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’, η σύμβαση της οποίας τερματίστηκε τον Μάρτιο του 2017, επίσης δεν έγινε κατορθωτή η έξωση του ανάδοχου», επισήμανε ο κύριος Μιχαηλίδης.

Θέση στο θέμα παίρνει και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη απαντώντας στην ελεγκτική Υπηρεσία, υποστηρίζοντας ότι το Υπουργείο δεν μπορεί να επιβάλει οποιοδήποτε μέτρο στους ανάδοχους των καντινών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Δεν υπάρχει ουσιαστικά σύμβαση, γεγονός το οποίο καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ταχείας επίλυσης», ανέφερε η κυρία Γιαννάκη.

Η Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, υποδεικνύει, παράλληλα, ότι την ευθύνη είσπραξης των οφειλών έχει η Νομική Υπηρεσία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης»

«Στις πλείστες των περιπτώσεων, το θέμα της ανάκτησης των οφειλόμενων ποσών έχει παραπεμφθεί στη Νομική Υπηρεσία, η οποία έχει την ευθύνη για τη λήψη κατάλληλων νομικών μέτρων και εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων», είπε συγκεκριμένα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top