ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προέβη ο σύζυγος της 43χρονης που απεβίωσε στις 25 Μαρτίου στο ΓΝ Λάρνακας

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προέβη ο σύζυγος της 43χρονης που απεβίωσε στις 25 Μαρτίου στο ΓΝ Λάρνακας

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προέβη απόψε ο σύζυγος της γυναίκας, ηλικίας 43 ετών, που το βράδυ της Παρασκευής 25 Μαρτίου έχασε τη ζωή της στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι γύρω στις 19.30 απόψε ο σύζυγος της 43χρονης μετέβη στο ΤΑΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και κατήγγειλε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην εισαγωγή της γυναίκας του στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών για εξέταση της από τους επί καθήκοντι ιατρούς, καθυστέρηση που όπως υποστήριξε, οδήγησε στο θάνατο της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας είχε αναφέρει στο ΚΥΠΕ ότι «η Αστυνομία δεν έχει ενώπιον της καμία καταγγελία για το περιστατικό και διερευνούμε υπόθεση αφύσικου θανάτου» και σημείωσε πως «η γυναίκα φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποια παθολογικά προβλήματα, όχι όμως κορονοϊό και έχασε τις αισθήσεις της αμέσως μόλις έκανε εγγραφή, προκειμένου να εισαχθεί στο ΤΑΕΠ για να εξεταστεί από γιατρό».

Σημειώνεται ότι η νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό της 43χρονης που διενεργήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου δεν κατέδειξε τα ακριβή αίτια θανάτου, ωστόσο λήφθηκαν δείγματα για να αποσταλούν για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις.

Από την πλευρά του ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Δευτέρα 28 Μαρτίου διαβεβαίωσε πως «θα τύχει διερεύνησης το συγκεκριμένο περιστατικό», προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λάρνακας, την ώρα προσέλευσης της γυναίκας, δεν υπήρχε άλλος ασθενής στην αναμονή. Η γυναίκα έκανε εγγραφή στις 18:45 και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις της».

Στην ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ σημειώνεται πως «υπήρξε άμεση ανταπόκριση από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, η ασθενής εξετάσθηκε από Καρδιολόγο, έτυχε διασωλήνωσης και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε το προσωπικό, δυστυχώς δεν ανένηψε και κατέληξε».

Ο ΟΚΥπΥ διευκρίνισε στην ανακοίνωση του πως «για επίσκεψη στα ΤΑΕΠ δεν απαιτείται και δεν ζητείται safe pass για να τύχει κάποιος ιατρικής εξέτασης. Όσοι ασθενείς δηλώσουν ότι είναι θετικοί στο covid-19 ή έχουν συμπτώματα που παραπέμπουν σε νόσηση με COVID-19, εξετάζονται σε διαφορετικό χώρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top