ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση της Επιτρόπου Νομοθεσίας με αντιπροσωπεία ΣτΕ για ζητήματα Αντί-Ντόπινγκ

Συνάντηση της Επιτρόπου Νομοθεσίας με αντιπροσωπεία ΣτΕ για ζητήματα Αντί-Ντόπινγκ

Η Επίτροπος Νομοθεσίας, Λουίζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου, σε συνάντησή της την Τετάρτη με εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) στη Λευκωσία, παρουσίασε τις ιδέες της ως προς τη νέα νομοθεσία η οποία θα ενισχύσει την υφιστάμενη Αρχή Αντί-Ντόπινγκ και θα συνεισφέρει στην καταπολέμηση της εν λόγω παθογένειας στον χώρο του αθλητισμού.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους Sophie Kwasny, Επικεφαλής του Τομέα Αθλητισμού του ΣτΕ, Julien Attuil, Επικεφαλής του Αντί-Ντόπινγκ του ΣτΕ, και Michal Rynkowski, Αντιπρόεδρο του Monitoring Group της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την καταπολέμηση του Ντόπινγκ και Διευθυντή του Οργανισμού Αντί-Ντόπινγκ της Πολωνίας. Στη συνάντηση συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Δρ. Μιχάλης Πέτρου, Πρόεδρος της Κυπριακής Αρχής Αντί-Ντόπινγκ.

Κατά την εθιμοτυπική συνάντηση τα μέρη αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα που άπτονται της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό. Η συνάντηση συνέπεσε με την ανάθεση από το Υπουργικό Συμβούλιο προς την Επίτροπο και τον Δρ. Πέτρου της σύνταξης νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της Κυπριακής Αρχής Αντί-Ντόπινγκ.

Η Επίτροπος Νομοθεσίας ενημερώθηκε για τις δράσεις και τον σπουδαίο ρόλο του ΣτΕ στην προαγωγή του υγιούς αθλητισμού και ειδικότερα τις εξελίξεις ως προς το φαινόμενο του ντόπινγκ για το οποίο έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις, προστίθεται. Περαιτέρω, αναφέρεται ότι ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία για νόμους άλλων κρατών από τους οποίους μπορεί να αντληθεί καθοδήγηση για την ετοιμασία του νομοσχεδίου, όπως τον πρόσφατο νόμο της Πολωνίας κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό.

Στη συνάντηση, η Επίτροπος παρουσίασε τις ιδέες της ως προς τη νέα νομοθεσία η οποία θα ενισχύσει την υφιστάμενη Αρχή Αντί-Ντόπινγκ και θα συνεισφέρει στην καταπολέμηση της εν λόγω παθογένειας στον χώρο του αθλητισμού. Τόνισε τη σημασία ενός υγιούς αθλητικού περιβάλλοντος και έθεσε υψηλούς στόχους υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα των αθλητών να συναγωνίζονται επί ίσοις όροις: «οι απαγορευμένες ουσίες δεν έχουν χώρο στον αθλητισμό».

Τα μέρη τόνισαν την επιθυμία τους όπως συνεχιστεί η μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων, υλικού και τεχνογνωσίας προς επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τη νέα νομοθεσία της Αρχής Αντί-Ντόπινγκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top