ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός: Τι αποκαλύπτουν τα δάκτυλά μας για τη βαρύτητα της νόσου

Κορωνοϊός: Τι αποκαλύπτουν τα δάκτυλά μας για τη βαρύτητα της νόσου

Τα δάκτυλα του χεριού εξετάζουν οι ερευνητές σε σχέση με την Covid-19 εικάζοντας ότι το μήκος των δακτύλων σχετίζεται με τη βαρύτητα της νόσησης. Δείτε τι διαπίστωσαν

Τη βαρύτητα της λοίμωξης από την COVID-19 ενδεχομένως να μας αποκαλύπτουν τα δάχτυλα μας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Είναι ευρέως γνωστό πως ο μακρύς παράμεσος αποτελεί δείκτη υψηλότερων επιπέδων τεστοστερόνης προγεννητικά, ενώ ο μακρύς δείκτης αποτελεί σημάδι υψηλότερων επιπέδων οιστρογόνων.

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports και που συμπεριλαμβάνει το πανεπιστήμιο Swansea, εξετάζει τη σύνδεση μεταξύ των ορμονών των δύο φύλων στη μήτρα και στην εφηβεία καθώς και τις νοσηλείες λόγω COVID-19.

Μία από τις υποθέσεις της έρευνας ενοχοποιεί την υψηλή τεστοστερόνη για τις σοβαρές περιπτώσεις νοσηλείας αλλά μια έτερη συνδέει τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης σε ηλικιωμένους άνδρες με κακή πρόγνωση.

Τώρα, ο John Manning, καθηγητής της ερευνητικής ομάδας Applied Sports Technology, Exercise and Medicine (A-STEM), συνεργαζόμενος με συναδέλφους του από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Lodz στην Πολωνία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska της Σουηδίας προσπάθησε να ελέγξει από κοντά τις αναλογίες του δαχτύλων ως ένδειξη για σοβαρά συμπτώματα της COVID-19.

Οι ερευνητές παρατήρησαν πως οι ασθενείς με πιο «θηλυκά» κοντά μικρά δάχτυλα συγκριτικά με τα υπόλοιπα δάκτυλα, τείνουν να εκδηλώνουν πιο έντονα συμπτώματα από την COVID-19, που μπορεί εύκολα να οδηγηθούν σε νοσηλεία, ενώ το πιο σημαντικό είναι πως οι ασθενείς με μεγάλες διαφορές στις αναλογίες του μήκους των δακτύλων ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό χέρι έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες νοσηλείας.

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Manning τα ευρήματα δείχνουν πως η σοβαρότητα της COVID-19 σχετίζεται με τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και πιθανά με υψηλάεπίπεδα οιστρογόνων και στα δύο φύλα.

Τα πιο θηλυκά χαρακτηριστικά στην αναλογία των δαχτύλων των νοσηλευόμενων ασθενών φανερώνουν πως τα άτομα με χαμηλή τεστοστερόνη και/η υψηλά οιστρογόνα είναι επιρρεπή στην εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων της COVID-19. Αυτό είναι ίσως που μπορεί να εξηγήσει και γιατί οι άνδρες μεγάλης ηλικίας βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Για πιο στοχευμένο εμβολιασμό κάνει λόγο ο καθηγητής Manning, ο οποίος τόνισε πως «η έρευνα βοηθά στην κατανόηση της COVID-19 και μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στη βελτίωση των αντιιικών φαρμάκων, τη μείωση του ρυθμού θνησιμότητας και των νοσηλειών».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top