Νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία: Ευρωπαϊκό εμπάργκο στις εισαγωγές άνθρακα

Νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία: Ευρωπαϊκό εμπάργκο στις εισαγωγές άνθρακα

Στο στόχαστρο των νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων προς τη Ρωσία μπαίνουν και οι εξαγωγές άνθρακα, αγγίζοντας σταδιακά το ευαίσθητο θέμα των προμηθειών ενεργειακών προϊόντων της Μόσχας.

Ένα νέο γύρο σκληρών κυρώσεων ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση κατά της Ρωσίας, στον απόηχο των καταγγελιών για σφαγή αμάχων.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Κομισιόν πρόκειται να εισηγηθεί στα κράτη-μέλη να:

  • απαγορεύσει όλες τις εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η ΕΕ εισήγαγε το 2020 το 19,3% του άνθρακα που καταναλώνει από τη Ρωσία.
  • απαγορεύσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία ημιαγωγών, υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων, τεχνολογίας εξόρυξης LNG και άλλου εξοπλισμού. Οι συγκεκριμένες εξαγωγές ανέρχονται σε 10 δισ. ευρώ τον χρόνο.
  • απαγορεύσει εισαγωγές από Ρωσία ξυλείας, πλαστικού, τσιμέντου, χημικών, υψηλής αξίας τροφίμων (περιλαμβάνεται το χαβιάρι) και ποτών (βότκα). Η αξία των συγκεκριμένων προϊόντων φτάνει τα 5 δισ. ευρώ).
  • απαγορεύσει την είσοδο στην Ευρώπη ρωσικών φορτηγών και οχημάτων.

Παράλληλα σχεδιάζει να μπλοκάρει τις συναλλαγές με την τράπεζα VTB και άλλους τρεις ρωσικούς ομίλους.

Στη λίστα των προσώπων που υφίστανται κυρώσεις θα μπουν επιπλέον δεκάδες άτομα, περιλαμβανομένων ολιγαρχών, στρατιωτικών και πολιτικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

Σε πέντε προτεραιότητες βασίζεται το διακυβερνητικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη και για το 2026 προγραμματίζονται 59 συνολικά δράσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE