ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Δείτε πως εκπαιδεύουν οι τζιχαντιστές την νέα γενιά δολοφόνων

Βίντεο: Δείτε πως εκπαιδεύουν οι τζιχαντιστές την νέα γενιά δολοφόνων

Σε βίντεο προπαγάνδας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, γίνεται προσπάθεια να τονιστεί η περίτεχνη και ειδική εκπαίδευση που λαμβάνουν οι νέοι τζιχαντιστές.

Σε άλλο επίπεδο έχουν περάσει οι τζιχαντιστές, οι οποίοι, πλέον, εκπαιδεύουν τη νέα γενιά δολοφόνων τους, σε ειδικά κλουβιά θανάτου.

Προπαγανδιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει νεαρά αγόρια να παλεύουν μέσα σε ένα τεράστιο ρινγκ, την ώρα που ο οπλισμένος αξιωματικός τους, φωνάζει για εμψύχωση.

Ο ίδιος φανατικός στρατιωτικός, τα χτυπάει με ραβδί, καθώς τους μαθαίνει διάφορες κινήσεις και στη συνέχεια περπατάει πάνω στα στομάχια τους, καθώς τα παιδιά βρίσκονται ξαπλωμένα στο έδαφος.

Σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού, άλλες σκηνές, δείχνουν τα παιδιά να σπάνε πλακάκια με το κεφάλι τους, να εξασκούνται σε εξεζητημένα ακροβατικά συνοδεύοντας τις πολεμικές τους κινήσεις και να έρπονται μέσα από μεταλλικούς σωλήνες, την ώρα που τζιχαντιστές πυροβολούν ακριβώς πάνω από τα κεφάλια τους.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε με σκοπό να προσελκύσει αλλοδαπούς πολεμιστές, όπως εκτιμά ο επικεφαλής του Κέντρου Ασφαλείας του Πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ.

«Είναι σχεδιασμένο λεπτομερώς και στοχεύει σε γονείς, οι οποίοι μπορεί να σκέφτονται πως το παιδί τους είναι μια αποτυχία στη Βρετανία, οπότε γιατί να μη γίνει πολεμιστής του ISIS;» λέει ο καθηγητής Άνθονι Γκλις.

Συχνά πυκνά, το Ισλαμικό Κράτος, καυχιέται στα κοινωνικά δίκτυα για τη βίαιη εκπαίδευση των νεαρών παιδιών, τα οποία αποκαλεί «κουτάβια του χαλιφάτου», ενώ τα παρουσιάζει ως μάρτυρες, όταν αυτά πεθαίνουν στο πεδίο της μάχης ή ακόμα χειρότερα, σε επιθέσεις αυτοκτονίας, για τις οποίες υφίστανται φοβερή πλύση εγκεφάλου, ώστε να πιστέψουν πως πρόκειται για «υπέρτατη τιμή».

Είναι μια εξαιρετική τακτική, ειδικά για περιοχές που είναι συνέχεια υπό την απειλή επιθέσεων, λέει ο καθηγητής, καθώς ακόμα κι αν εκδιωχθούν οι ενήλικες τζιχαντιστές, τα «κουτάβια» έχουν παραμείνει εκεί, και ουσιαστικά υπάρχει μια νέα γενιά πολεμιστών, εμποτισμένη με μεγαλύτερο φανατισμό από την τωρινή που πολεμά στο Ιράκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top