ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας Λέλλος Δημητριάδης

Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας Λέλλος Δημητριάδης

Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας Λέλλος Δημητριάδης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο γιος του Αχιλλέας, ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας εδώ και αρκετό καιρό, απεβίωσε στο ΓΝ Λευκωσίας νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Λέλλος Δημητριάδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1933. Σπούδασε οικονομικά και νομική και εργάστηκε ως δικηγόρος.

Υπήρξε Βουλευτής Λευκωσίας με το Πατριωτικό Μέτωπο μεταξύ 1960-1969 και με το Ενιαίο Κόμμα μεταξύ 1969 - 1970. Την περίοδο 1966-1969 διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Πατριωτικού Μετώπου και μεταξύ 1969-1970 κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ενιαίου Κόμματος.

Το 1971 διορίστηκε Δήμαρχος Λευκωσίας θέση στην οποία παρέμεινε έως την 31η Δεκεμβρίου 2001, με εξαίρεση μερικές εβδομάδες μεταξύ Ιουλίου-Αυγούστου 1974. Εκλέχθηκε Δήμαρχος Λευκωσίας το 1986, το 1991 και το 1996.

Την περίοδο 1981-2001 διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κεντρικού Σφαγείου Κύπρου.

Λεπτομέρειες για την κηδεία του εκλιπόντος θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top