ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικιακές βοηθοί εγκαταλείπουν ανάπηρους που τις έχουν ανάγκη - «Τους συμφέρει στο κράτος... δεν τους κόφτει» - Βίντεο

Οικιακές βοηθοί εγκαταλείπουν ανάπηρους που τις έχουν ανάγκη - «Τους συμφέρει στο κράτος... δεν τους κόφτει» - Βίντεο

Για τις οικιακές βοηθούς που εγκαταλείπουν τους παππούδες και τους ανάπηρους, οι οποίοι τις έχουν ανάγκη, για να πάρουν πολιτικό άσυλο, μίλησε στην εκπομπή Alpha Καλή Μέρα, ο Λούης Κουντρουκίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου.

Για το αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του νόμου ή αυτών που διέπουν αυτές τις διαδικασίες σχετικά με τις οικιακές βοηθούς και τους φροντιστές ο κ. Κουντρουκίδης απάντησε «Υπάρχουν πάρα πολλά, πλην όμως του κράτους, αφού το σύστημα ενθαρρύνει την/τον οικιακό βοηθό να γίνει πολιτικός πρόσφυγας».

Ανέφερε πως όταν έρχονται στη χώρα μας θέλουν να αποκτήσουν άδεια εργασίας, και visa και φεύγουν νύχτα για να πάνε να αιτηθούν για πολιτικό άσυλο και το κράτος τις δέχεται αυτόματα. Η κοπέλα, φτάνει με χαρτί ποινικού μητρώου καθαρό, και την δέχονται σαν πολιτικό πρόσφυγα, επισήμανε.

«Να σας πω γιατί γίνεται αυτό.. γιατί για κάθε αιτητή πολιτικού ασύλου παίρνει το κράτος 10,000 ευρώ ετησίως από την ΕΕ. Από το 2015 μέχρι το 2020 πήραμε 105 εκ. για πολιτικούς πρόσφυγες, αιτητές πολιτικού ασύλου, η κυπριακή Δημοκρατία. Τους συμφέρει στο κράτος να είναι κάποιος πολιτικός πρόσφυγας παρά οικιακή βοηθός και ανάθεμα αν ο παππούς ή ο ανάπηρος πλήρωσε 2000 ευρώ για να τους φέρει εδώ. Δεν τους κόφτει» δήλωσε αγανακτισμένος.

Για το αν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες γι’ αυτούς τους ανθρώπους, τους παππούδες και τους ανάπηρούς, απάντησε «αν σταματήσει το κράτος να δέχεται αιτήσεις πολιτικού ασύλου από χώρες οι οποίες δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση θα εκλείψει το θέμα, αλλά τζαι οι κοπέλες δεν είναι παλαβές, εν άνθρωποι, θέλουν παραπάνω λεφτά. Φεύγουν από τον παππού, από τον ανάπηρο που δουλεύει παραπάνω ώρες την μέρα και πιάνει δουλειά σε εστιατόρια, με άδεια εργασίας σε παρακαλώ από το Υπουργείο Εσωτερικών. Έχει άδεια εργασίας.» 

Ανφέρθηκε σε περιστατικό ατόμου που γνώρισε, ο οποίος είναι πολιτικός πρόσφυγας εδώ και 8 χρόνια. Άρα αναρωγτήθηκε όταν κάποιος μαθαίνει ότι και ο φίλος του δουλεύει με 1000 ευρώ θα μείνει με τα 400.

Καταληκτικά, τόνισε, «Ας μην ξεχνάμε ότι όλες αυτές οι οικιακοί βοηθοί πληρώνουν κοινωνικές ασφαλίσεις, τις οποίες δεν θα πιάσουν ποτέ, είναι χαμένα λεφτά, τα κερδίζει το κράτος. Το κράτος προτιμά όλες τις κοπέλες να γίνουν πολιτικοί πρόσφυγες, αυτά είναι άδικα πράματα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top