ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύελλα αντιδράσεων για συναυλία της Λάρας Φαμπιάν στην Κατεχόμενη Αμμόχωστο

Θύελλα αντιδράσεων για συναυλία της Λάρας Φαμπιάν στην Κατεχόμενη Αμμόχωστο

Τραγουδώντας στο ψευδοκράτος στηρίζει τους εισβολείς-δολοφόνους αναγνωρίζοντας το. Και σίγουρα αν νομίζει ότι με τη στάση της ή με τη φωνή της θα μας ενώσει πλανάται οικτρά», λέει η Ευρυδίκη

Σάλος έχει ξεσπάσει με την απόφαση της γνωστής Βελγίδας τραγουδίστριας Lara Fabian να αποδεχτεί την πρόσκληση να τραγουδήσει στις 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας, το οποίο είναι υπό κατοχή από τον Αύγουστο του 1974 μετά την δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Μεγαλόνησο.

Όπως αναφέρουν διάφορες οργανώσεις στην Κύπρο, η συναυλία είναι μια σοβαρή έλλειψη σεβασμού κατά του κυπριακού λαού και είναι μια έμμεση αναγνώριση της «ΤΔΒΚ» ως μια νόμιμη πολιτική οντότητα.
«Οφείλουμε να ενημερώσουμε τη γνωστή τραγουδίστρια ότι η συναυλία που θα δώσει στα Κατεχόμενα είναι παράνομη», αναφέρουν ενώ καλούν τον κόσμο να υπογράψει για την ακύρωση της συναυλίας αυτής.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι η συναυλία οργανώνεται από το παράνομο καθεστώς του ψευδοκράτους, το οποίο δεν αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και καμία άλλη χώρα στον κόσμο, εκτός από την Τουρκία.

Φανερά ενοχλημένη η Κύπρια τραγουδίστρια Ευρυδίκη, μεταξύ άλλων έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό για το συγκεκριμένο γεγονός: «ας εξηγήσει κάποιος στην κυρία Φαμπιάν ότι η Κύπρος είναι υπό κατοχή. Ότι τραγουδώντας στο ψευδοκράτος στηρίζει τους εισβολείς-δολοφόνους αναγνωρίζοντας το. Και σίγουρα αν νομίζει ότι με τη στάση της ή με τη φωνή της θα μας ενώσει πλανάται οικτρά».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές απόπειρες από το κατοχικό καθεστώς να φέρει στα κατεχόμενα εδάφη μεγάλου βεληνεκούς καλλιτέχνες, όπως η Τζένιφερ Λόπεζ, αλλά οι ίδιοι αρνήθηκαν όταν έμαθαν την ιστορία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top