ΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: Κρούσματα σοβαρής οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτίας εντοπίστηκαν σε παιδιά

 ΠΟΥ: Κρούσματα σοβαρής οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτίας εντοπίστηκαν σε παιδιά

Κρούσματα σοβαρής οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτίας εντοπίστηκαν σε παιδιά κάτω των δέκα ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τμήμα Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι στις 5 Απριλίου έλαβε ενημέρωση για δέκα περιπτώσεις σοβαρής οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα ετών, σε όλη την κεντρική Σκωτία. Μέχρι τις 8 Απριλίου, είχαν εντοπιστεί 74 κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ιοί της ηπατίτιδας (A, B, C, E και D κατά περίπτωση) έχουν αποκλειστεί μετά από εργαστηριακό έλεγχο, ενώ συνεχίζονται περαιτέρω έρευνες για την κατανόηση της αιτιολογίας αυτών των περιπτώσεων.

Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται ίκτερος, διάρροια, έμετος και κοιλιακό άλγος.

Μέχρι τις 11 Απριλίου, δεν έχει αναφερθεί θάνατος μεταξύ των κρουσμάτων.

Άγνωστη παραμένει η αιτία των περιπτώσεων ηπατίτιδας και βρίσκεται σε εξέλιξη εργαστηριακός έλεγχος για επιπλέον λοιμώξεις, χημικά και τοξίνες για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν.

Εξάλλου, πέντε κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Ιρλανδία (επιβεβαιωμένα ή πιθανά) και τρία επιβεβαιωμένα στην Ισπανία.

Ο ΠΟΥ δεν συνιστά κανέναν περιορισμό στα ταξίδια και/ή στο εμπόριο με το Ηνωμένο Βασίλειο, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα όπου εντοπίζονται κρούσματα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top